Ultima actualizare: ieri, 21:54
Locale

Anul Nou începe cu noutăți la Clinica Korall. Două aparate moderne pentru mamografie s-au pus în funcțiune

Anul Nou începe cu noutăți la Clinica Korall. Două aparate moderne pentru mamografie s-au pus în funcțiune pentru pacienții sătmăreni și careieni. Deoarece cancerul de sân diagnosticat în stadiile incipiente este încă operabil și are o rată mare de recuperare, se recomandă, pe lângă autoexaminare, testarea în mod regulat. Pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate femeilor care aplică pentru screening, pe lângă specialiștii excelenți, Clinica Korall din municipiul Satu Mare are un aparat nou, de ultimă generație.

Dr. Andó Katalin, medic radiolog la Clinica Korall, a atras atenția asupra faptului că această boală – cancerul de sân – este una din principalele cauze de deces în rândul femeilor din România, făcând, numai în 2020, peste 3.500 de victime.

Numărul deceselor cauzate de cancerul de sân ar putea fi redus semnificativ dacă femeile ar participa regulat la testele de screening recomandate de specialiști, care ar permite depistarea cancerului într-un stadiu incipient și începerea tratamentului în timp util. Tocmai de aceea, dr. Andó Katalin recomandă ca pacientele cu vârsta de peste 40 de ani să fie testate pentru cancerul de sân în fiecare an, dar reamintește că, desigur, testul poate fi efectuat la o vârstă mai fragedă dacă se suspectează boala. Pentru a face rezultatul și mai precis, în locul mamografiei tradiționale, merită să alegeți mamografia digitală cu tomosinteză (mamografia 3D), care este disponibilă la Clinica Korall.

Conform statisticilor disponibile, acest test de diagnostic este cu 50 până la 60 la sută mai bun la screening-ul pentru tumori și poate arăta chiar și mici distorsiuni tisulare pe care metoda tradițională ar putea să nu mai fie capabilă. Tomosinteza nu necesită nicio pregătire prealabilă, pacientul trebuie doar să expună partea superioară a corpului și apoi să stea în fața aparatului conform instrucțiunilor primite, după care sânii sunt comprimați și se efectuează examenul propriu-zis.

De asemenea, trebuie menționat faptul că această nouă procedură este mai puțin incomodă decât mamografia tradițională. Imaginea este evaluată și va fi posibilă diagnosticarea la distanță.

Pentru mai multe informații sunați la 0361.412.037 sau 0361.800.820, sau vă puteți deplasa personal la Clinica Korall din municipiul Satu Mare, Piața Eroii Revoluției numărul 22.

Vă puteţi face programări şi la sediul Clinicii Korall din municipiul Carei, Str. Haiducilor Nr. 2 sau la numerele de telefon 0361.413.313, 0747.226.919.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.