Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Coronavirus Satu Mare: 53 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

În total, până astăzi, 5 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.821.849 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 12.021 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.749.204 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 459 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 58.896 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.01.2022 (10:00) – 05.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese, dintre care 6 anterioare intervalului de referință, (16 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava și Municipiul București.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.259, cu 56 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 409 persoane, cu 19 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 409 de pacienți internați la ATI, 34 au certificat care atestă vaccinarea.

24 comentarii

    • Science Răspunde

      Tehnologia ARN face posibila realizarea de vaccinuri si pentru boli care nu beneficiau de solutii pana in prezent.
      Pfizer – Biontech au scos azi vaccin pentru tratarea ZonaZoster, de care sufera multe persoane.
      De 20 de ani se lucreaza la tehnologia ARN ca solutie impitriva cancerului, rezultatele sunt promitatoare. Epidemia Covid a impulsionat cercetarea si dezvoltarea tehnologiei.

      • Atentie Răspunde

        Nici cei trecuti prin boala nu sunt in siguranta :
        Deși până acum toate semnele spuneau că varianta Omicron a coronavirusului generează simptome destul de ușoare, în cazul jurnalistului de la România Tv, situația este extrem de gravă.

        România Tv anunță că jurnalistul său, Rocco Xavi, corespondent în Italia, este internat într-un spital din Milano, fiind confirmat cu noua variantă a coronavirusului, Omicron.

        De menționat este faptul că nu este pentru prima oară când jurnalistul este infectat cu noul coronavirus. Același lucru s-a mai întâmplat și în cursul anului trecut, până când varianta Omicron să apară

  1. Sociolog Răspunde

    Nu are nici o relevanta nu a avut efectul scontat , oamenii au facut exact pe dos, nu respecta nimic, iar efectul fake news si propaganda falsa a fost de mii de ori mai puternica si eficienta, pentru ca a fost o manipulare mult mai mare pe toate caile, domeniile, condimentate din plin cu explicatii si linkuri pseudostintifice.

  2. Dr Răspunde

    O “mica” raceala :
    Este cutremur în una dintre cele mai cunoscute televiziuni din România, după ce un jurnalist a fost infectat cu noua variantă a coronavirusului, Omicron. Este vorba despre un jurnalist de la România Tv, care în momentul de față se află în stare gravă, la spital.

  3. Osan Răspunde

    Umflați nr de cazuri fake pana crăpați săptămâna trecututa nici un caz uite ca Satmarul bubuie de minciuna ueee

    • ... Răspunde

      Nu e nici o umflare, ba numarul de cazuri este in realitate mult mai mare decat cel oficial.
      Osan prost tot in teoria conspiratiei crede…

      • ... Răspunde

        Te rog scrie sub numele tău, bine? Și terminați odată că mulți mor cu covid și nu de covid dar și din cauză că nu au acces la tratamentele lor necesare pentru bolile preexistente! De de vă este bine să scoateți maximul din statistici? Și de ce vă este bine că stați toată noaptea și dați din mână în mână ca să postați fel de fel de texte provaccinare apocaliptice, asta unul după altul? La asta să răspundeți, dar cinstit! Considerați că v-am blestemat virtual care faceți asta! Covidul să se pogoare asupra voastră! Nici măduva oaselor să nu vi-l rateze!

        • Sâcă Răspunde

          De ce blestemi gunoiule…? Pentru că toată lumea s -a săturat de debilitățile tale, de 2 ani de zile oricare ar fi subiectul, numai ură și o aroganță de prost .. frustrat .Degeaba scrii in fiecare zi sub trei patru nume ți se observă conținutul cretinoid, după prima frază citită..marș..

  4. MaciLaci Răspunde

    In sfarsit s-a trezit Arafat sa dea drumul la numere. Ma simt mai bine

  5. Realit Răspunde

    Acuma lasand gluma la o parte, ati auzit ca in vest s-a trecut la imunizarea populatiei pe cale naturala? Cica motivul e ca Omicron se transmite foarte repede dar e mai putin periculos. In Romania se va renunta la vaccin in 2-3 luni, daca e asa cu Omicron

    • IT Răspunde

      Ba nu mai fura nickuri! Si da, e adevarat ca o sa scapam de pandemie .Asta e, eu m-am vaccinat, mi-o asum

      • Dacus Răspunde

        Scapam de pandemie daca numarul mare de infectari nu duce la o mutatie de noua varianta. Fapt putin probabil, acesta se realizeaza in corpul nevaccinatilor, toate mutatiile au aparut in tari infim vaccinate.

      • Sâcă Răspunde

        @IT Poate-ți dai seama cine-i nesimțitul ….

    • Dr Răspunde

      Nici un virus nu este “putin” periculos, nu se stie ce provoaca in timp infectarea cu covid. Unii virusi inofensivi la prima vedere, nu provoaca nici un simptom, multi nici nu stiu ca-l au, omoara peste ani. HPV, Hiv, Hepatita C…

    • Asistenta Răspunde

      Trecerea prin boala nu e imunizare! Este boala care va avea urmari in viitor. Cei trecuti prin covid pot iarasi sa ia omicron, dupa un timp poate veni si urmatoarea mutatie. Daca se vaccinau multi vara trecuta era mai buna situatia. Si acum doza 3 ajuta sa scapi mai usor.

  6. Statistics Răspunde

    Dupa mai bine de 2 ani de la pandemie, specialistii sunt impartiti in doua tabere, O mare parte din ei sustin ca vaccinarea populatiei a fost un esec. Ramane de vazut cum se termina. Si eu am auzit ca Omicron e sfarsitul pandemiei. Felicitari celor care au trecut prin pandemie fara sa se vaccineze

  7. RealRealIT Răspunde

    Ba ce aveti cu mine :((( nu mai furati nick-uri. O sa fac NTF din nick-ul meu si o sa fie al meu! Doar al meu!

  8. Gogu the Original Răspunde

    Sper ca nu e adevarat ca Omicron e mai slab ca Delta . Inseamna ca nevaccinatii care nu o murit pana acuma, nu mai au sanse sa moara???? Ce plm , m-am vaccinat degeaba? Am tot cautat stiri care sa ma linisteasca, sa zica ca Omicron e mai periculos ca Delta. Si nimic. Daca aveti doveti ,va rog postati, ca am o stare naspa

      • Gogu the Original Răspunde

        Ba tu pui paie pe foc??????

        • Atentie Răspunde

          Începând de duminică, numărul de internări pediatrice pentru COVID-19 a atins un nou vârf: 1.354 pe zi, pe baza unei medii de şapte zile, potrivit datelor NBC News. Autorităţile americane se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în săptămânile următoare. Potrivit datelor oficiale, varianta Omicron a provocat 95% din cazuri săptămâna trecută, în condiţiile în care, cu o lună în urmă, era de vină doar pentru 8% dintre infectări.

          Iar medicii spun că, în proporţie covârşitoare, marea majoritate a copiilor spitalizaţi cu COVID-19 sunt nevaccinaţi, fie pentru că sunt prea mici pentru a fi eligibili, fie pentru că părinţii lor au refuzat să-i vaccineze. Dacă Omicron aduce în general forme medii de boală pentru adulţi, unii experţi se tem că ar prezenta un risc mai mare pentru cei mici.

          „Cred că mulţi părinţi s-au bazat pe ideea că dacă ai un copil sănătos, este foarte puţin probabil ca acesta să facă o formă gravă de COVID-19. Acest lucru nu este adevărat“, a declarat dr. Amy Edwards, expert în boli infecţioase pediatrice la University Hospitals Rainbow Babies & Children’s Hospital din Cleveland.
          „Este adevărat că, statistic vorbind, copilul sănătos probabil nu va avea COVID-19 sever, dar statisticile nu contează atunci când copilul tău este cel care ajunge să se îmbolnăvească“, a spus ea.

          • zimbabue

            @Atentie esti caca la fund HAHAHHA Te sperie Omicron? E o simpla raceala .Ai ramas blocat :))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.