Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

COVID-19 | Femeie de 52 de ani, decedată la Spitalul Județean Satu Mare

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 22109 îmbolnăviri, 21013 vindecări si 729 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 200 cazuri noi de îmbolnăvire și s-a înregistrat un deces, o pacientă de 52 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, persoană cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 217646 teste, din care 886 realizate în cursul zilei precedente (232 teste RT-PCR si 654 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 12 ianuarie 2022, se află 75 persoane izolate și 498 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 12 ianuarie 2021:

– numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 445, din care 139 cu prima doză și 234 cu doza booster (de consolidare);
– număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic Tășnad);
– cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 66 din care 39 in mediul urban si 27 în mediul rural;
– vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
– numărul total de persoane vaccinate: 131.132;
– numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
– număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

În perioada 11.01.2021, ora 07:15 – 12.01.2022, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2601 persoane, dintre care 158 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2443 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

31 comentarii

  1. mara Răspunde

    Covid- sezonul 5
    Acelasi scenariu, cifre din pix, lipsa medicamente, protocol ucigas, morti nevinovati, salarii si pensii nesimtite, scoala online..etc..Trebuie schimbat regizorul si scenaristul..ne-am saturat de filmul asta de doi bani!

  2. Altu Răspunde

    @mara, poate te-ai săturat tu,dar sunt mulți care cer noi episoade. Fiecare episod aduce bani pt. regizori, de ce ar renunța? Plus că spectatorii absorb și înghit tot, și mai cer și supliment. Așa că poți doar să închizi TV-ul ( încă mai poți), să începi să urmărești serialul, sau să faci parte din film.

    • Golf Răspunde

      Dintre asa multi destepti macar unu sa explice cum se fac bani daca din pix sunt mai multi infectati?
      Ca e sărăcie pe linie…
      Vad ca teoriile conspiratiei prind la romani mai ceva ca superglue!
      Eu nu cred ca un centru de testare da rezultat pozitiv la cineva care este negativ, si nici ca se baga in spital cineva negativ.

      • Gogu Răspunde

        Lumea nu are grija nici cat inainte, nu e de mirare ca cifrele cresc, inca asta e numai “incalzirea” pt virus.

      • Altu Răspunde

        @Golf, gândește-te câți bani se fac cu testele. Teste,peste teste. Unde sunt izoletele, ventilatoare cumpărate și nefolosite, măști din care 90% neconforme, miliarde făcute cu vaccinuri, testele de salivă în școli,etc. A, că unii pierd ,asta e. În criză unii se îmbogățesc , alții sărăcesc. Nimic nu e întâmplător,la fel și cu prețul la energie. Stați puțin că e doar începutul,va ajunge lumea să moară de frig și foame. Dar nu contează, important e să nu aibă covid

      • Golf Răspunde

        Drona asta a furat nick-ul @golf, vaxxurile i-i-au prăjit creierii.

  3. xpert86 Răspunde

    Cadrele medicale incompetente trebuie coborate cu picioarele pe pamant!! Cresterea exagerata a salariilor medicilor si asistentilor medicali nu a produs o imbunatatire a actelor sau prestatiilor medicale!!! In continuare acestia manifesta aroganta, indiferenta si lipsa de profesionalism si binenteles interes pentru atentii sau plicuri cu bani!!! In acest sens se impune diminuarea salariilor de baza si a sporurilor la 20% din salariul de baza, pentru orele lucrate in plus sa se acorde doar libere si infiintarea la nivelul fiecarei unitati medicale a unui compartiment anticoruptie!!! Pentru inlaturarea coruptiei din randul angajatilor se impune introducerea unor masuri de verificare la intrarea sau uesirea din schimburi a sumelor de bani detinute asupra cadrelor medicale sau a altor bunuri fara documente justificative!!! La intrarea in tura cadrele medicale s-ar impune sa declare sume de bani avute asupra lor!!! Deasemenea anual s-ar impune ca toate cadrele medicale asistenti medicali si medici, sa depuna declaratii de avere, si nu numai cei cu functii de conducere cum este in prezent!!! Pana cand integritatea si probitatea morala si profesionala a cadrelor medicale nu va fi testata permanent si ordinea respectata actele sau prestatiile medicale nu vor creste!!!!! Se impune totodata periodic reciclarea si instruirea periodica a cadrelor medicale pentru imbunatatile actelor sau prestatiilor medicale!!! Se mai impune ca anual cadrele medicale sa fie testate si sa li se acorde calificative iar cei incompetenti care obtin calificative negative sa fie destituiti din functii!!!!!

  4. Mircea Răspunde

    Versiunile de covid se pot explica simplu: fie sunt rezultatul vaccinarii in plina pandemie fie sunt simple inventii ca sa se vaccineze fraierii cu doza 2,3,4,5 si sa justifice ineficienta vaccinurilor… iar smecherii sa castige profituri fabuloase. Cert e ca nu te poti lua dupa ce zice unul sau altul, oamenii de stiinta folosesc stiinta in interesul sponsorilor, iar noi ramanem cu masurile de tot rahatul care ne ingradesc multe lucruri care acum 3 ani erau absolut banale si ne aduc pe cap un stres si nervi in plus de parca nu erau destule inainte de pandemie.
    Eu unul tind sa cred ca toata pandemia a fost intentionat declansata pentru scopuri multiple, iar ce traim acum e doar o intretinere a focului cu cate un lemn bagat din cand in cand

    • Dr Răspunde

      @mircea, de unde luati aberatiile adtea ca mutatiile sunt rezultatul vaccinarii???
      Mai mult ca sigur ca de pe retele sociale, acolo circula prostii mari, uriase, de toate pt toti.
      Virusul se copiaza cu ajutorul celulelor umane, asa se inmultesc, dar dupa un numar de copii se fac si mici greseli, astfel apare o varianta noua. Daca aduce avantaj virusului, ca ex :este mai contagios, se va raspandi mai repede si va deveni dominanta. Vaccinul impiedica virusul sa se copieze, sa faca mutatii. Toate variantele au aparut in tari slab vaccinate : India, Africa de Sud, Chile, Brazilia….

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        Dr, imi pare rau ca planul nu a decurs asa cum ai vrut. Adevarul iese la suprafață, ai auzit si tu
        La inceput ai crezut ca sunt fake news. Problema e ca deja și Digi recunoaște ca pandemia e Over! Țările din vest renunță la vaccin. Concluzia medicilor e ca vaccinul nu a fost nici pe departe ceea ce s-a promis. România e singura țară care mai promovează vaccinul, pentru ca scopul a fost vaccinarea populației, nu combaterea virusului. Dar pentru ca pandemia se sfârșește , nevaccinații nu se vor mai vaccina. Ați urlat degeaba in tot acest timp

  5. mara Răspunde

    O dictatură medicală care, în numele unei noțiuni utopice precum „binele comun”, a omorât mai mulți oameni decât ar fi făcut-o boala netratată. Și nu se știe câți va continua să ucidă în următorii ani, prin efectele perverse și necunoscute încă ale unor tratamente experimentale aruncate pe piață și aprobate cu grabă criminală.
    De la începutul pandemiei, Israelul s-a aruncat nebunește într-o cursă în care părea că vrea să depășească toate recordurile: la vaccinare, la lockdown, la restricții.Ca să își justifice propriile măsuri draconice, majoritatea țărilor occidentale dădeau Israelul ca exemplu de „cum se face”.
    Cu toate acestea, Țara Sfântă, ultravaccinată, ultraizolată, ultradistanțată și ultramascată nu înceta să bată record după record la infectări. La fel, toate țările occidentale care o imitau.
    Israelul a ajuns la a patra doză de vaccin, fără nici un rezultat. Dimpotrivă. Încă din august 2021, medicii israelieni se plângeau că spitalele sunt pline de VACCINAȚI. Despre ce vorbim?

    • Itzic Răspunde

      Despre ce vorbim scrii, vezi procentul de decedati in tarile vaccinate si cel de la noi, am mai fost recorderi in valul 4, vrei sa preluam conducerea si in valul5?
      De altfel Omicron va infecta pana la 50% din oameni, iar statisticile si experienta din west arata ca estecrelativ mai usoara, dar pentru vaccinati!

    • Dr Răspunde

      @mara, ai ramas in urma, pe retele nu scrie ca vaccinul nu este experimental, a fost omologat definitiv? Mai cititi si tratate stintifice, nu aberatii cețoase,
      zici si mie ce e dictatura medicala?
      Mai bine vezi si fa reclamatie pt pretul energiei, o sa ai o factura frumoasa la gaze…

      • @Dr Răspunde

        @Dr, iar ai apărut tehnician veterinar ce ești? Nu pricepi că noi nu avem acces la sursele tale de neprețuit care ți se servesc la micul dejun, la prânz ori seara ca să nu uiți ever de care parte a baricadei ești? Ca să nu mai vorbim de cele două gustări pe care le primești predigerat și recurgitat?

        • IT Răspunde

          @ Altu : iarasi a urcat zaharelu?
          Mai bine fa o examinare post covid, o cunostinta a gasit noduli in tiroida, urmare Covid.
          Si dereglari hormonale.

          • Altu

            @it,ce zahăr ,fraiere? Ție ți-a urcat vaxxu la creier. O cunoștință a făcut AVC, și are semipareza, singurul său păcat e că s-a vaccinat. Dar, bineînțeles,nu are legătură,e doar coincidență. Hai cu doza 4. O să mai apar acum,am un prieten cu ,covid, mă duc la el să mă infectez, trebuie să prelungesc nazipassul

          • Garcea

            Multi trecuti prin covid dezvolta diabet zaharat, cine nu a avut inainte, o sa aiba.
            Contolati glicemia!

          • ...

            @Garcea, mulți au diabet sau prediabet și nu știu asta! E vorba de aproximativ 2-3 milioane de persoane. Acum fă și tu un calcul câți au tot murit din cauză de lipsă de screening sau de prevenție și când s-au trezit bolnavi de covid organismul intrat în decompensare gravă nu a mai făcut față! Așa ne protejează de covid că se moare pe capete de restul!!! Hyppocrate ai cuvântul!

        • Dr Haus Răspunde

          Avem medicamente anti-Covid, dar nu putem să le luăm oricum, ci doar cu prescripție de la medic
          Favipiravir prezintă risc de creştere a enzimelor hepatice (AST, ALT, GGT) şi de afectare hepatică, precum şi risc de hiperuricemie. Favipiravir este contraindicat în insuficienţă hepatică severă şi insuficienţă renală severă”,
          Paxlovid nu este autorizat pentru: tratamentul pacienţilor care necesită spitalizare având o formă gravă sau critică de COVID19, prevenirea COVID-19 atunci când ai venit în contact apropiat cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, afirmă sursa citată. Reacţiile adverse posibile ale Paxlovid includ tulburări ale gustului, diaree, creşterea tensiunii arteriale şi mialgii (dureri musculare).

    • Logan Răspunde

      Daca nemtii sunt fraieri, atunci si cine cumpara masini de la ei e fraier:

      Germania a achiziţionat de la România cinci milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, pentru a accelera administrarea dozei booster. Anunţul a fost făcut marţi seara de Ministerul federal al Sănătăţii.

      Deci rezulta ca romanii sunt mai destepti, nu au nevoie de vaccin, bem o tzuica, si traieste cine reuseste sa scape de selectia naturala.
      Ba aduce si bani la pompe funebre si notari, au la mosteniri “en gros”

      • Sâcă Răspunde

        @Logan…*Ba duce și bani la pompe funebre…..xx . Este adevărat….se vede după poziția Kirilă Funerar in cadrul portalului……Avantaj …Kirilă Funerar.

      • H&R Răspunde

        Zici ca dozele nu erau expirate? Și se țin încă la -80 °C? Nu cred.

  6. ... Răspunde

    @IT, cred că ți s-a spus destul de explicit că @Altu sau @Cetățeanul sau care mai comentează și care mai are unele nedumeriri nu suntem una și aceeași persoană! Nu mă crezi este absolut problema ta! Îți doresc din toată inima să încapi pe mâna heroilor ca să te dumirești singur ce și cum cu competențele lor medicale! Atât! Dacă scapi mai vorbim. Nu știu dacă ai observat dar am cam dispărut de pe firmament. Simplul motiv e că eu mai am treabă. Cineva trebuie să și producă ca tu să lupți și să ai bani pe card ca un veritabil Don Quijote de la Mancha!🤔😱🤮
    Și încă un lucru @IT! Dacă noi am fi avut măcar 10% din screeningul ce se face în afară nu aveam așa mortalitate. Pentru că trebuje să știi foarte bine că peste tot la toate capitolele suntem fruntași inclusiv la mortalitatea infantilă care puiul lui mamii nu-i așa nu are treabă cu covidul? Și suntem singura șară din UE care transformăm spitalele noastre sistematic în bombe cu ceas sau artificii! Și ca să vezi de vină nu e nimeni!

  7. Tzanca Uraganu' Răspunde

    Iara incepem cu Covrigu asta. Cifre din pix

    • ... Răspunde

      Mai rău. Înainte la delta mortalitatea era de 2,5% dintre cei internați. Acum a scăzut sub 1% iar de când e baubau omicron a ajuns la 0,5%. Nu mă crezi poți face și tu un calcul. Iar paralel cu asta numărul celor decedați dar vaccinați cu schemă completă a crescut și a rămas constant la 20% de la 10% cât era înainte! Cine are chef să se certe să mă cruțe. M-am folosit numai și exclusiv de raportările oficiale ale grupului. Unii de aici cred că suferiți de sindromul Stockholm în formă agravată.

      • Statistics Răspunde

        Degeaba vii cu procentele mici, cand din cauza miilor de infectari zilnice, conform regulilor numerelor mari si cei decedati vor fi multi. Omicron are gravitate mica in tarile bine vaccinate, noi nu avem nici 50%.
        Omicron reinfecteaza si pe cei trecuti prin covid á la Wuhan, corespondentul RoTV din Italia, trecut prin boala este pe aparate in Milano, reinfectat cu omicron.
        Vaccinul stimuleaza organismul si imunitatea sa lucreze.

        • ... Răspunde

          @Statistics, atunci hai să luăm pe procente! 212 de cazuri un decedat. Sau să luăm altfel pe cazuri? vaccinat complet+booster și internat la ATI acum? Ideea e că nici vaxerii habar nu au ce și cum! Vă spun eu. la unguri un studiu arată că peste două luni de la vaccinare imunitatea e deja praf și oferă protecție de doar 52%! De aia sunt mulți internați! Dar voi nu aveți voie să contraziceți Biblia! Deja mortalitatea de la omicron e mai slabă decât mortalitatea la gripa sezonieră antepandemie. Deci? Marș în coteț!

      • Vasalie Donca Răspunde

        Nu ma aburii cu procentele @…,
        mie mi-a murit un prieten, o ruda si o buna cunostinta de covid, asa ca e prea mult.

        • Spitalul 9 Răspunde

          De ce nu te semnezi altfel, lacrimogenule? Stii tu bine cum! In momentul in care esti cu plamanii praf numai sa-ti pompeze fortat aer nu-ti lipseste! Pai normal ca crapa toate!

  8. ... Răspunde

    Un singur lucru pot să remarc. De o vreme observ că replicile la comentariile mele vin foarte prompt, mai mult decât este normal (adică omenește este imposibil de rapid decât dacă …..) și de obicei sunt duplicat. Adigă scriptic un comentariu de-al meu generează reacția a minim doi supărați. Cine nu mă crede poate verifica. Încep să fiu mândru de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.