Ultima actualizare: ieri, 20:44

Externe

Prima ţară din UE care adoptă vaccinarea obligatorie a tuturor adulţilor

Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria devenind prima ţară din Uniunea Europeană care ia o astfel de măsură pentru a lupta împotriva pandemiei, în pofida numeroaselor proteste de stradă.

Proiectul de lege, anunţat în noiembrie pentru a impulsiona o campanie de vaccinare şovăielnică, a fost aprobat cu o largă majoritate (137 de voturi pentru, 33 împotrivă). Măsura va intra în vigoare pe 4 februarie.

‘Vaccinarea este şansa pentru societatea noastră să atingă o libertate durabilă şi continuă, fără ca virusul să ne limiteze’, a declarat cancelarul conservator Karl Nehammer în faţa presei, înaintea şedinţei din parlament. El a recunoscut că subiectul ‘face obiectul unei dezbateri intense şi pasionate’.

În plus faţă de Verzi, partenerii de coaliţie ai conservatorilor, proiectul a fost susţinut şi de conducerea partidelor social-democrat şi liberal. Singura care s-a opus a fost extrema dreapta, în numele apărării libertăţilor individuale.

Liderul FPO (Partidul Libertăţii), Herbert Kickl, care se opune vehement vaccinurilor, a acuzat în timpul dezbaterilor ‘un proiect care deschide calea totalitarismului în Austria’, informează Agerpres. ‘Nu avem majoritate astăzi în parlament, dar o avem în exterior’, a mai spus el, promiţând să sfideze legea.

Mulţi austrieci se opun noii legi şi manifestează cu zecile de mii practic în fiecare weekend.

Guvernul insistă că obiectivul nu este de a impune nici vaccinarea cu forţa, nici sancţiuni financiare. Acestea vor putea ajunge la 600-3.600 de euro, dar vor fi ridicate dacă respectivul contravenient se va vaccina în termen de două săptămâni.

Votul de joi a intervenit în timp ce Austria a raportat un număr record de infectări, aproape 30.000.

În jur de 72% din populaţie este vaccinată cu schema integrală, procent inferior celui din Franţa ori Spania.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, mai sunt de convins să se vaccineze un milion şi jumătate de adulţi. A fost anunţată şi o loterie, cu premii de 500 de euro pentru vaccinaţi.

Pentru a le lăsa timp recalcitranţilor, care vor primi o scrisoare de convocare la vaccinare, faza controalelor va începe la mijlocul lunii martie.

Sursa: Digi24

9 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Hitler e al lor. Nici nu poate nega.

  2. ... Răspunde

    @H&R, aștept acum descoperirea secolului că green passul nu mai e valabil la mulți! Că mulți sunt vaccinați dinainte de 1 mai, asta fiind deadline-ul decretat. Păi nu vor merge la mall? Fraților, faceți ca mine! Eu nici până acum nu am fost. Vaccinat fiind nu mi-am scos green passul. Nu-mi trebuie. Credeți ori ba, eu nu am fost în mall deloc. Nu am timp de pierdut. Ce îmi trebuie îmi cumpăr prin vizite scurte în magazine mici. Asta și înainte de pandemie. Dar nici de booster nu mai vreau să aud. Israel după ce a vaccinat 6 milioane de cetățeni inclusiv cu booster și deja discutau de doza 4 obligatorie pentru anumite categorii a avut 95000 de cazuri pe zi recent! Au și zis că analizează să scoată din circulație green passul că nu mai are nici un rost. Noi în schimb în UE ce facem????

  3. Adevaratele Stiri Răspunde

    Dacă tot va dați sursă de informatii, puneti ei titluri cu protestele de acolo. Numa știri mușamalizate. Eu cred ca e si ultima țară din UE care impune legi fasciste

  4. Claudiu Răspunde

    Foarte bine….. Jos cu pălăria

  5. Lucifer Morningstar Răspunde

    Cum se uită fata la doctor zici că vor să facă ceva nebunie, după…

  6. Aalex Răspunde

    Asa va fii peste tot, primul pas e greu….

  7. Maci Laci Răspunde

    DEJA SE SCOATE ÎNCET CERTIFICATUL VERDE… PANĂ ÎN PRIMĂVARĂ NU VA MAI FI OBLIGATORIU LUMEA SA TREZIT DIN ACEASTĂ MANIPULARE MONDIALĂ!!!

  8. H&R Răspunde

    Fata femeii din poza, spune tot despre vaccinare!

  9. radical2 Răspunde

    dupa ce uk, elvetia, israel renunta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.