Ultima actualizare: azi, 20:09
Naţionale

Protocolul de tratament al infecţiei cu Coronavirus, modificat de Ministerul Sănătăţii

Protocolul de tratament al infecţiei cu Coronavirus, modificat de Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a anunțat, astăzi, prin intermediul unui cominicat de presă, că a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pentru a permite tratarea în ambulatoriu a pacienților cu forme ușoare.

Schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

“Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală”, precizează sursa citată.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

19 comentarii

  1. DARIA Răspunde

    Va treziti incet..demult trebuia schimbat protocolul..poate nu ajungeau atatia la ATI..

    • ... Răspunde

      Tot e ceva! Nu știu cum se uită în oglindă că eu nu aș putea știind ce au făcut!

    • Gogu Răspunde

      Degeaba schimbau protocolul, disteptule, ca nu erau medicamente disponibile.
      Inca se asteapta la sfarsitul lunii sa vina, e bataie pe ele, americanii au luat grosul.

  2. Crack Răspunde

    Nu v-a fost destul pseudovaccin, vreti si pseudoantiviral. Nici EMA si nici FDA nu au autorizat folosirea….pana cand si compania ce a facut antiviralul a ramas perplexa asupra utilizarii medicamentului precum ca nu s-au facut destule studii. Sunt tari precum Corea de Sud, care nu importa asa ceva explicand ca sunt foarte putine studii pe om, si foarte grave efecte in studii cu animale.
    Mai cititi in alte surse, nu doar cele romanesti.

  3. Dr Haus Răspunde

    Cateva din problemele pe care le cauzeaza virusul Covid 19, probleme mentale, pe celelalte alta data.
    We estimated the incidence of 14 neurological and psychiatric outcomes in the 6 months after a confirmed diagnosis of COVID-19: intracranial haemorrhage; ischaemic stroke; parkinsonism; Guillain-Barré syndrome; nerve, nerve root, and plexus disorders; myoneural junction and muscle disease; encephalitis; dementia; psychotic, mood, and anxiety disorders (grouped and separately); substance use disorder; and insomnia

    • English pacient Răspunde

      E bun pentru noi că poate mai rărim rândurile. Iar restul care mai rămâne în viață e tocmai bun pentru dus la viitoarea recoltă de sparanghel. Suntem de parcă am fi un târg online de scalvi sezonieri, nimic mai mult. De două ori pe an refulează din mulți frustrarea acumulată timp de 11 luni!

  4. ... Răspunde

    Sincer niciodată nu am folosit nickul tău. Asta spun foarte sincer.

    • ... Răspunde

      Asta am scris lui @K9 că văd că nu a apărut ca și răspuns la comentariul lui.

    • @... Răspunde

      Si nici în locul lui IT nu scrii?

      • ... Răspunde

        Nu, chiar nu. Dar cine ești tu aici să mă iei la rost? Poliția comentatorilor? Nu eu sunt omul tău pe care ești supărat. Dar tu cu ce drept ai scris în numele meu? Așa brusc ți-ai format un drept autoproclamat? Fiecare are una sau mai multe nickuri. Să le folosească sănătos pe ele. Fiecare. Nu pe ale altora.

  5. Normalul Răspunde

    Eu am primit in spital Favipiravir si Silimarina pentru ficat pe langa antiinflamatoare si anticoagulante. Favipiravir a avut efect foarte bun pentru ca in doua zile m-a pus pe picioare dar acum iau tratament pentru refacerea ficatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.