Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Țările cu risc epidemiologic. Reguli noi pentru carantinarea persoanelor care intră în România

Guvernul a actualizat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Pentru UE, Spațiul Economic European sau Elveția, cei care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru cei din zona roșie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală.

De asemenea, sunt scutiți ce carantină cei care au test negativ și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Copiii sub 12 ani nu au niciun fel de restricții, iar cei cu vârste între 12 și 16 ani trebuie să aibă test PCR negativ.

De asemenea, carantina nu se aplică mai multor categorii de angajați.

Pentru cei care vin din afara UE, sunt scutiți de carantină cei care au schemă completă de vaccinare sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și care au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

4 comentarii

  1. Gica Barosanu Răspunde

    Acuma degeaba, venit lumea de Craciun,
    Nu stat in carantina,
    Adus variante proaspete, impartite la toata lumea din belsug la chefuri si nunti…
    Acuma e umbrela dupa ploaie….

    • ... Răspunde

      @Gică Barosanu. Amu’ și tu!?!? Nu te lua de heroi că te heroiesc heroic. Azi l-am văzut pe E.B dimineața la ora 9 mergând cu nu știu ce treburi (avea și mapă la subbraț) dar fără mască! Nu că era la bărbie! Nuuu. Deloc! Vă rog careva să-i explice ce și cum cu pandemia că văz că nu aflase că s-a schimbat de azi din mers regula de joc. Am zis că de cum văd pe careva îl scriu aici. Sau în cazul lor apartenența la nu știu ce organizație suprascrie regulile? Pălărie de Jockie Ewing?? Vedeți că eu cunosc pe mulți!

  2. Vine valul merge valul, pietrele raman. De veci Răspunde

    Inainte de Pasti se va termina, apoi iar vor venii copii tarii acasa la sunculitza….. La dezmat la strand si mare, la toamba incepem cu o noua varianta.
    Deh, turismul e mai important.

  3. Spitalul 9 Răspunde

    La spitalul de copiii din Timisoara sunt deja 12 cadre medicale bolnave. Toti sunt vaccinati. Google translate please ca nu mai pricepe omul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.