Ultima actualizare: azi, 21:58

Locale

Aeroportul Satu Mare urmează să fie modernizat. Investiție de sute de milioane lei

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Satu Mare, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Satu Mare”.

Obiectivele vizate de acest proiect sunt reabilitarea pistei de decolare/aterizare, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare, asigurarea portanței benzii pistei, realizarea unui terminal nou/extinderea terminalului existent și achiziția de echipament aeroportuare.

Proiectul urmează să fie depus spre finanțare luna aceasta, iar semnarea contractului este estimată pentru luna mai. Valoarea totală a investiției este de 364.504.902 de lei, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Durata estimată de implementare a obiectivului de investiții este de 22 luni.

10 comentarii

  1. unu Răspunde

    este asa mare flux , eu va intreb doar??

    • Patriot89 Răspunde

      Am calatorit aproape in fiecare an de pe aeroportul din Satu Mare spre Londra si retur si pot sa spun ca e mic la fluxul de pasageri pe are il are, terminalul e modern dar foarte mic pt nr de pasageri!

    • comentator Răspunde

      @unu, ca să îți spun pe șleau. Sunt o grămadă de proiecte și proiectulețe care se inventează sau se scot de la naftalină și care se vor a promova și se speră a se realiza din care marea majoritate nu-și au rostul. Sunt prea multe să le enumăr. Uite cât f@tem proiectul mai vechi cu Luna Șes iar proiectul-geamăn din Borșa e gata predat și funcționează!!!! Sau uite proiectul care se vrea în oraș de primar cu muzeul industrializării forțate! Hăpt exact la noi??? Dar la toate acestea se fac studii de fezabilitate, tot felul de proiecte de detaliu, se umblă după aprobări și finanțări și figurează ca și investiții prin PNRR! Și apar la CJ ca și proiecte bugetate! Adică sunt bani pe hârtie. Apoi va veni Cîțu și ne spune ce de bani s-au investit în economie!? Înțelegi? Bani probabil practic aruncați pe geam și acre nu știu ce valoare adăugată produc! Majoritatea oamenilor circulă prin Debrecen de unde au n+1 curse practic oriunde în lume. Nu avem nici o șansă să concurăm cu ei, dar nici cu Oradea ori Cluj! Dar banii se vor toca și buzunarele unora se vor umple!

      • Xulescu Răspunde

        Cică “modernizarea pistei de decolare/aterizare”. Parca s-a refăcut pista Acu vreo 6 ani! Deja trebuie reabilitata? De fapt, nu ma mai mira nimic despre acel aeroport internațional SM. Ca la noi, romanii: azi asfaltezi și maine bagi conducta de apa:))). Și totusi: oare ce salarii or fi având angajații aeroportului? Unii 2-3 masini personale, altii biciclete. Curtea de conturi sau D.N.A dorm?!?!

  2. a Răspunde

    Din nou !!!!

  3. ciprian Răspunde

    La ce naibii îl mai modernizati dacă este un singur zbor…iar vine Baia Mare și va taie macaroana

    • Aviatoru Răspunde

      N-a inteles nimic. Scopul nu e sa se modernizeze, ci sa intre o parte din bani in buzunarele celor care debiteaza imbecilitati din astea. Umba vorba ca atunci cand s-au mai facut lucrari in trecut, s-au denaturat materiale de constructii si s-au folosit muncitorii, pe banii aeroportului, pentru lucrari personale la casa…celui de la conducere. Suntem noi prosti ca tot inghitim in continuu.

      #farataxe

  4. El Răspunde

    Ar trebui construit un terminal cargo, s-ar putea folosi de el fabricile din Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.