Ultima actualizare: azi, 12:11

Externe

Erik ten Hag favorit să devină următorul antrenor al lui Manchester United

Manchester United, una dintre cele mai valoroase echipe de fotbal din lume, trece printr-un sezon aproape dezastruos. După eliminarea din Cupa Angliei suferită în fața lui Middlesbrough, discuțiile despre viitorul antrenor al ”diavolilor roșii” sunt mai aprinse ca niciodată.

Rolul antrenorului Ralf Rangnick a fost de la bun început unul temporar, urmând ca în vara lui 2022, legendarul selecționer german să ocupe un rol mai înalt de consultant în cadrul managementului echipei.

Valoarea lotului lui United este de 911.25 milioane euro în acest sezon, pe locul 3 în lume. Singurele echipe care îi depășesc în acest clasament sunt Manchester City (1.08 miliarde euro) și de Paris Saint-Germain (990.20 milioane euro). E foarte probabil ca după acest sezon, Manchester United să mai coboare în acest clasament.

După un nou rezultat dezamăgitor în campionat, egal împotriva codașei din Premier League, Burnley, Manchester United a căzut din top 4 al ligii engleze, și riscă să termine sezonul în afara locurilor care se califică pentru Champions League în sezonul următor. Gruparea lui Cristiano Ronaldo s-a calificat în optimile Ligii Campionilor în acest sezon, și vor juca faza eliminatorie împotriva celor de la Atletico Madrid. Chiar dacă orice e posibil, în special cu ”Mr. Champions League” (Ronaldo) în echipă, sunt multe echipe cu șanse mult mai bune la câștigarea trofeului decât Manchester United.

Așa că întrebarea care e pe buzele tuturor în acest moment, este cine va fi următorul antrenor care va încerca să redreseze una din cele mai de succes echipe din istoria fotbalului?

Favoriți pentru postul de antrenor al lui Manchester United

Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax este unul dintre cei mai căutați tehnicieni ai momentului. Conform unor zvonuri, olandezul este pregătit pentru o provocare nouă după 5 ani petrecuți ca antrenor al giganților din Eredivisie.

Atât jurnaliștii de specialitate cât și casele de pariuri îl consideră pe Erik ten Hag principalul favorit pentru postul de antrenor al lui United.

Mauricio Pochettino este un alt candidat cotat cu șanse bune pentru postul antrenor al diavolilor roșii. Argentinianul are deja o experiență bogată în Premier League ca fost antrenor al lui Tottenham și Southampton, iar conform zvonurilor, este unul dintre preferații lui Sir Alex Ferguson pentru acest post.

Chiar dacă antrenează în prezent o echipă cu Neymar, Mbappe și Messi în atac, Pochettino se pare că nu este fericit în Franța. De asemenea, rezultatele de până acum nu sunt tocmai conform așteptărilor unei echipe cu pretențiile lui PSG, și deja circulă știri despre o posibilă reuniune la Paris între Zidane și Cristiano Ronaldo.

Ralf Rangnick se află și el printre candidați pentru că sunt șanse să-și păstreze funcția în ciuda rezultatelor slabe. Manchester United au nevoie de o reîmprospătare a valorilor clubului și chiar de anumite schimbări în echipă. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care managerii de top vor fi mai greu de convins să preia postul de antrenor la United, și în plus, majoritatea antrenorilor de acest calibru au deja contracte cu echipe într-o situație mult mai bună decât ”diavolii roșii”.

În aceste condiții, Ralf Rangnick s-ar putea să fie o opțiune bună, cel puțin până un antrenor de top ar fi disponibil și dispus să continue proiectul început de Ole Gunnar Solskjaer.

Diego Simeone (Atletico Madrid) și Brendan Rodgers (naționala Angliei) sunt cotați cu șanse mai mici, dar se află și ei printre candidați.

Dacă ești în căutarea de bonus pariuri sau cote speciale pentru următorul antrenor al lui United, unele case de pariuri oferă deja cote pentru principalii candidați.

De obicei, Betfair sunt printre primii operatori care oferă cote pentru evenimente speciale din Premier League, dar în timp probabil vom avea oferte similare și la alte case de pariuri.

Topul favoriților pentru funcția de manager al lui Manchester United

Antrenorul lui Ajax este noul mare favorit, urmat îndeaproape de Pochettino. Se pare că, în mare parte, această cursă va fi determinată de rezultatele pe care fiecare antrenor le va avea cu echipa de club, dar probabil și de răbdarea conducerii lui United cu Ralf Rangnick.

  1. Erik ten Hag – 2.5

  2. Mauricio Pochettino – 3.5

  3. Ralf Rangnick – 6

  4. Brendan Rodgers – 7.5

  5. Diego Simeone – 13

  6. Didier Deschamps – 15

  7. Antonio Conte – 17

  8. Zinedine Zidane – 21

  9. Luis Enrique – 26

Ajax-ul lui Erik ten Hag are probabil cel mai ușor adversar în Champions League – Benfica, cu siguranță mai ușor decât cel al parizienilor – Real Madrid. Dacă PSG ratează calificarea în sferturile Ligii Campionilor, Pochettino ar putea deveni noul favorit pentru postul de antrenor al lui United.

2 comentarii

  1. Meri amu Răspunde

    In Tanzania un berbec s-a lovit cu capul de un copac. Asa e si stirea voastra. Ce ne foo te pe noi grija de ten hagu pacii?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @Meri amu. Cine știe? Că dacă nu-i iesie pasiența poate vine ca și antrenor-jucător la CSM Satu Mare ca să ne scape de rușinea de a retrograda din nou în divizia județeană! Mai știi???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.