Ultima actualizare: azi, 19:32

Naţionale

Simona Halep, a treia favorită la câștigarea Roland Garros

Simona Halep este considerată a treia favorită la câștigarea Roland Garros, următorul turneu de Grand Slam la care sportiva noastră va participa în acest an.

Simona a început anul cu dreptul, cu un titlu la Melbourne Summer Set, iar apoi a fost eliminată în optimile de finală de la Australian Open de Alize Cornet. S-a arătat mulțumită de evoluția sa, mai ales că nu a mai resimțit durerile care au împiedicat-o să își etaleze jocul anul trecut.

Sportiva noastră a renunțat așadar și la antrenorii Daniel Dobre și Adrian Marcu și privește cu optimism în 2022, următorul său mare obiectiv fiind un titlu la Roland Garros.

Un turneu atât de drag pentru Simona, la care a evoluat mai tot timpul bine, indiferent de momentul în care se afla în acel sezon. Tocmai din acest motiv, Simona este creditată cu șansa a treia la câștigarea turneului, conform cotelor publicate de 888sport, operator la care toate meciurile de la Roland Garros 2022 vor fi disponibile și în secțiunea pariuri sportive live.

Astfel, Simona are cota 9.00 să ridice trofeul, în timp ce cu prima șansă este cotată Ashleigh Barty, lidera clasamentului WTA, care are cota 4.50. Poloneza Iga Swiatek este văzută cu șansa a doua, cota ei fiind 5.50.

Simona Halep a câștigat Roland Garros în 2018

Cea mai frumoasă performanță a Simonei Halep la Roland Garros datează din 2018, când sportiva noastră a reușit să câștige trofeul după o finală cu Sloane Stephens. Simona Halep a luptat eroic în acel meci și a revenit după ce a pierdut primul set, reușind să pună mâna în premieră pe un trofeu de Grand Slam.

Dar evoluțiile bune ale Simonei la Roland Garros au început în 2014. În anii anteriori, la precedentele patru participări, avea o singură victorie pe tabloul principal. Dar 2014 a fost anul ascensiunii pentru Simona și astfel a ajuns în finala de la Roland Garros. A întâlnit însă o Maria Sharapova în mare formă, care a reușit să o învingă pe Simona după un meci în trei seturi.

În 2017, Simona a disputat o nouă finală la Roland Garros, a doua din carieră. Pornea ca mare favorită în fața Jelenei Ostapenko, o jucătoare venită practic de nicăieri la acel moment, cu un stil foarte agresiv. Simona a început excelent meciul, a câștigat primul set, dar apoi Ostapenko a reușit să întoarcă rezultatul și a câștigat trofeul.

În 2020, la ultima prezență la Roland Garros, Simona a fost eliminată în optimile de finală de Iga Swiatek, jucătoare care ulterior a câștigat trofeul. La ediția din 2021, jucătoarea din Constanța a absentat din cauza unei accidentări grave care i-a afectat în mare măsură parcursul de anul trecut.

Ce program are Simona Halep în următoarea perioadă

După Australian Open, Simona și-a luat o pauză de câteva săptămâni, însă a început deja antrenamentele în țara noastră.

Următorul turneu la care va participa este cel de la Dubai, ce face parte din categoria WTA 500. Acesta va începe pe 14 februarie. Apoi, Simona va rămâne în zona Golfului, iar de pe 20 februarie va juca la turneul de la Doha, ce face parte din categoria WTA 1000.

Din luna martie, Simona a anunțat că va merge în SUA. Primele două turnee la care va participa sunt foarte importante și fac parte din categoria WTA 1000: Indian Wells, între 9 și 20 martie și Miami, între 22 martie și 3 aprilie.

Între 4 și 10 aprilie, Simona este înscrisă la un turneu atipic din circuit. Va juca în premieră la Charleston, turneu ce se remarcă prin faptul că se dispută pe o zgură de culoare verde.

Revenirea în Europa se va produce pe 18 aprilie, când jucătoarea noastră va evolua, așa cum ne-a obișnuit și în anii anteriori, la turneul de la Stuttgart, ce se dispută indoor, pe zgură.

Între 28 aprilie și 7 mai, în calendarul Simonei se află turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat în trecut. De asemenea, între 9 și 15 mai, fosta lideră a clasamentului WTA este înscrisă în turneul de la Roma, la care s-a accidentat grav anul trecut. În fine, cert în calendarul Simonei mai este doar turneul de la Roland Garros, programat între 22 mai și 5 iunie.

Pe fondul absenței de la numeroase turnee anul trecut, Simona nu și-a putut apăra punctele câștigate și astfel a coborât serios în clasamentul WTA, fiind în afara top 20 momentan. A anunțat însă că unul dintre cele mai importante obiective pe care le are stabilite în 2022 este revenirea în top 10. După o lună februarie dificilă, Simona va putea acumula însă puncte noi care să-i permite să urce considerabil în ierarhia mondială și să se întoarcă în top 10, unde a stat mai bine de șapte ani și jumătate, până să se accidenteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.