Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO. Avioane americane deasupra Sătmarului

Avioane americane deasupra Sătmarului. Tot mai multe avioane americane trec deasupra judeţului Satu Mare de la izbucnirea conflictului din zona Ucrainei.

Un avion miliar Boeing KC-135 Stratotanker de realimentare în aer a intrat astăzi pe teritoriul României pentru o misiune în centrul ţării. Avionul a decolat de la MILDENHALL, Marea Britanie, şi la ora redactării acestei ştiri se afla în drum spre casă.

KC-135 a fost prima aeronavă cisternă de realimentare cu combustibil din Forțele Aeriene ale SUA. KC-135 a fost inițial însărcinat cu realimentarea bombardierelor strategice și a fost folosit în războiul din Vietnam și mai târziu în conflicte, cum ar fi Operation Desert Storm, pentru a extinde gama și rezistența avioanelor de vânătoare și a bombardierelor tactice americane.

Nimeni nu a comunicat nimic oficial despre scopul acestei misiuni, fiind probabil un exerciţiu în contextul actual.

Zilele trecute un alt avion aparţinând Statelor Unite ale Americii, un Hercules C-130 a trecut deasupra judeţului Satu Mare, deplasându-se spre Slovacia.

11 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Numa sa nu se intample vre-o nenorocire. Aici s-or dat lupte grele cu hortystii, o tras la greu antiaeriana, si probabil o ramas o gramada de munitie neexplodata pe sus,

  2. Calu sur Răspunde

    Nu tati: brânză, varză, viezuire! Știi tu asta mai bine dar faci pe neznaiu. Pardon, iar nu am scris un cuvânt românesc!
    De fapt mai puțin brânza că acolo este bătaie mare între slovacul brindza și brânza neaoșă. Dacă era vorba de ceva cuvânt unguresc cred că erai în stare să faci WWIII pentru un cuvânt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.