Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

FOTO. Bucurie pentru sute de oameni cu dizabilităţi. Duşi pe pârtie de către asociaţia Caiac SMile

Sute de persoane cu dizabilități au umplut pârtiile din Cavnic, Vatra Dornei, Cluj și Poiana Brașov. Caiac SMile alături de Cris-Tim, au ajuns ieri “acasă”,  pe pârtia Icoana, din Cavnic, cu programul “Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”. Voluntarii și monitorii de schi vor fi prezenți pe pârtie, aidoma zilei de ieri, între orele 12 – 17.

„Ce de oameni dornici să schieze au venit pe pârtie azi!  De cum am ajuns, ne-am organizat și am pornit-o la vale, pe monoschi. Până la ora 17 suntem pe pârtia Icoana din Cavnic. Dacă nu reușești să ajungi azi, să știi că ne găsești aici și mâine. De la 12 la 17!”, au transmis ieri cei de la Caiac SMile pe pagina lor de Facebook.

Aproape 150 de persoane cu dizabilități au alunecat pe zăpadă folosind monoschiurile, zilele trecute, până au ajuns la Cavnic. Acestora li se adaugă alte zeci care au urcat pe pârtie în acest weekend. Așadar, Pârtia Icoana este cea de-a patra oprire a voluntarilor și monitorilor asociației din Satu Mare, după cele din Vatra Dornei, Cluj și Poiana Brașov.
,,În fiecare zi am urcat în scaunele speciale acești oameni emoționați, speriați, curajoși, curioși, iar când ne întorceam la baza pârtiei și auzeam “mai vreau încă o dată”, primeam cea mai frumoasă recompensă pentru efortul nostru. Sunt norocos să am lângă mine oameni minunați care mă ajută, pun umărul alături de mine și reușim să ne facem misiunea. Între ei, poate cei mai importanți, sunt Vasy, Adi și Bogdan”, declară Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile, referindu-se la primii trei monitori de schi cu dizabilități din România acreditați de  Euroski – Centrul Național Formare Monitori de Ski. Vasile Bota, Adrian Cherecheș și Bogdan Cioltea vor fi și ei prezenți pe pârtie în acest sfârșit de săptămână.
Prezenți pe pârtie sunt și Gașca Zurli alături de Mirela Retegan care a  creat o mascota, pe SMile, și a compus imnul special pentru această ocazie, generând un hashtag extrem de popular, #haicapoti. Cea mai îndrăgită trupă pentru copii din România s-a alătură cauzei și la Cavnic, în acest weekend, alături de partenerii de la Cris-Tim.
„Suntem pe pârtia Cavnic! Super petrecere. Astăzi și mâine susținem campania Caiac SMile “Si oamenii cu dizabilități au dreptul să schieze”. Stancovici Ionut cu echipa @Caiac Smile , fac echipă cu Gasca Zurli pentru bucuria sutelor de copii și persoane cu dizabilități, prezente pe pârtia Cavnic din Maramureș”, a scris ieri Mirela Retegan pe pagina ei.
Următoarele pârtii pe care va ajunge campania Caiac SMile sunt: Cheile Grădiștei (24-25 februarie), Bușteni (26 februarie), Predeal (27 februarie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.