Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Ucraina cere sa să fie primită în UE. Zelenski: „Soldații noștri luptă pentru toată Europa”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență. El spune că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, invadată de Rusia, ci pentru toată Europa.

Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”,  a spus el într-un mesaj televizat.

Președintele ucrainean a spus în momentul în care a candidat la președinție, că fiecare ucrainean este președinte, deoarece toți sunt responsabili față de țară, iar acum fiecare dintre ei este un luptător.

Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”.

Conform Digi24, el a avut un mesaj și pentru militarii ruși care participă la invazia în Ucraina: „Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați”.

Întreb mamele, copiii, tații din Rusia: mii de soldați de ai voștri au picat deja, pentru ce ați venit, de ce ați veni?”, a continuat el.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus duminică seara că Ucraina este „una dintre noi și  îi vrem (pe ucraineni) în Uniunea Europeană”.

Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică”, a continuat Von der Leyen.

Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu”, a adăugat ea. „Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a mai spus ea.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că va avea loc o dezbatere privind o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Aceasta este o dezbatere care, în orice caz, va avea loc”, a declarat Michel pentru postul de televiziune francez BFM TV, potrivit Agerpres.

Bruxelles-ul a anunțat duminică că va trimite armament Ucrainei, că va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

UE, alături de SUA și alte țări, au decis de asemenea sancțiuni economice dure împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei, care includ scoaterea unor bănci rusești din sistemul de plăți bancare SWIFT și înghețarea rezervelor din străinătate ale Băncii Centrale a Rusiei.

16 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Luptati pentru voi nu pt Europa..Nu-i mai provocati si pe altii, lumea vrea pace, nu razboi, a fost destul razboi cu pandemia Suntem un popor sarac, nu ne mai lipseste razboiul altora! Ii ajutam umanitar pe cei necajiti nu pe cei bogati..multi dintre noi suntem mult mai saraci ca ei. Numai azi am vazut in fata la Aurora bolizi de Ucraina..mie imi trebuie o viata sa imi iau asa o masina..Daca presedintele ii ajuta cu munitii atunci sa mearga si la razboi!

  2. Bucuresti Răspunde

    PERFECT.

  3. History Răspunde

    E și vina voastră că ați ajuns în situația asta. Sunteți niște ruși mai mici și v-ați comportat ani la rândul ca atare! Cine mai mergea prin Ucraina știe bine la ce mă refer! Ați crezut că stați pe două scaune, faceți cu ochii către fratele rus mai mare dar mai profitați și de UE! De ce nu? Fraier e ăla care dă și nu cel care acceptă! Iar acum vă ustură moștenirea culturală???? Cine nu știe pogromul a fost inventat de ei, naziștii doar au perfecționat metoda. Și au mai fost niște popoare care repede s-au fraternizat cu nemți în WWII. Ucraineenii, unele țări baltice și croații. Dar în momentul ăsta oamenilor le e milă de ei pe bună dreptate. Totuși nu meritau astfel de tratament. Dar nici în UE și nici în NATO nu au ce căuta! Nu numai acum, nici peste 10 ani!

    • tabu Răspunde

      Vezi ca si Zelenski a s-a nascut intr-o familie de evrei.

      • History Răspunde

        Dar hai să povestim și de Eminescu puțin. Nu asta e ideea, ci așa nu se mai poate cu istoria făcută cu bătutul cu cărămida-n piept că uite unde duce!

        • tabu Răspunde

          Da ai dreptate , trebuie sa ne gandim la pace si liniste. Au fost deja destule lupte in lumea asta.

  4. radical2 Răspunde

    Putoare ce esti :))

  5. Feic Niuz Răspunde

    SUA a castigat razboiul. Pentru cine nu e clar, e scenariul tras la indigo cu Georgia. Sua i-a prostit si pe aia cu tot felul de minciuni ca ii ajuta, ca le ofera sprijin. Sua a incitat la razboi, cand a inceput, au uitat de promisiuni si au stat si s-au uitat la TV ca la un film. Identic acum cu ucraina: i-au incitat impotriva rusiei, si acum i-au lasat balta. Au convins alti prosti sa ii distruga economic pe rusi, si sa opreasca gazul si petrolul venit de la ei. Sua va vinde acum gaz in Europa, si armament la greu, sub pretextul unei posibile viitoare amenintari a rusiei. Au taiat si orice forma de comunicare din mass media rusa, si baga acum la greu propaganda impotriva rusiei, pentru guvizi care pun botul ca la evenimentele din 89. Trebuie felicitata sua, a reusit inca o data sa straneasca un razboi in care mor oameni, iar ei vor iesi cu “maine curate” si considerabil mai bogati. Si chiar si fara profit, pentru ei faptul ca Rusia e lovita economic, e deja cel mai mare castig.

    • H&R Răspunde

      Doamne ajuta să se repete faza din noiembrie 1956, să vă văd, păduchioși nenorociți, cui mai cereți milă!?!

  6. Spaga Răspunde

    Orice persoana care a fost vreodata in ucraina si a avut de-a face cu ucraineni, sau are prieteni, rude, cunostinte acolo, stie ce fel de oameni sunt ucrainenii: nici nu apuci sa intri la ei in tara ca de la vama deja ti se cere spaga, esti amenintat, ti se vorbeste urat. Am prieteni (romani) in Cernauti si sunt tratati ca si cetateni de mana a 7-a.

    • Szabi Răspunde

      Niste jeguri care acuma pozeaza in victime si vor s-traga si pe alti in problema lor. Cand aud ca esti roman sau ungur sunt rasisiti si se comporta in ultimul hal.

  7. Comdy show Răspunde

    Ucrainienii sa le multumeasca “actorului” lor de presedinte care putea sa evite tot conflictul asta dar orgoliile sunt prea mari.

  8. Balasz Răspunde

    Az ukránok azt kapják, amit a magyarok Ukrajnától.

  9. Golf Răspunde

    Au dispărut (a dispărut) comentacii copy paste cu sursele lor din mass media.

    Acum la noi mass media nu mai poate spăla creierele cu eroii ucrainei. Oamenii știu din experiență ce fel de monștrii sunt, o “țară” în care și firul de iarbă este corupt. Să sperăm că epurarea etnică a trecut pe standby o perioadă.

    Poate, poate o va fi împărțită în câteva regiuni și ne recuperăm niște teritorii.

    Ucraina este un concept contra naturii creat de Rusia, o greșeală pe care vom vedea dacă o vor corecta.

    Problema la noi sunt trădătorii care trimite arme, muniție și combustibil inamicului Rusiei, o provocare care ne poate costa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.