Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primarul din Tarna Mare, în Ucraina cu un ajutor umanitar. A dus saltele!

Primarul din Tarna Mare, Monica Sobius, alături de viceprimarul localităţii, a fost aseară în Ucraina cu un transport umanitar.

Monica Sobius a declarat, pentru PortalSM, că a discutat cu partenerii din comuna Hija, care au solicitat saltele pe care să doarmă ucrainenii care fug de război.

În momentul de faţă ucrainenii din zonele în care sunt bombardamente se retrag spre frontiera cu România şi Ungaria sperând să scape altfel. Autorităţile din aceste zone încearcă să gestioneze situaţia, îi repartizează cum pot. De asemena, şi localnicii îi primesc şi îi servesc cu mâncare.

După primirea solicitării, primarul Monica Sobius împrecună cu viceprimarul s-au deplasat la magazine din Satu Mare şi Baia Mare şi au cumpărat ce au găsit pe stoc.

Aseară, la solicitarea localității înfrățite Hija, din Transcarpathia, unde au sosit sute de refugiați veniți din zonele bombardate, primarul și viceprimarul comunei Tarna Mare s-au deplasat în Ucraina pentru a duce un transport umanitar constând în 106 saltele gonflabile, 2 generatoare de curent electric, 200 m de cablu electric, 100 de lanterne, 1000 de farfurii de unică folosință contribuind astfel la amenajarea unei tabere pentru cei greu încercați de război . Mulțumim Consiliului local Tarna Mare pentru gestul umanitar!”, a declarat Monica Sobius.

3 comentarii

  1. Curios Răspunde

    Sa-mi spuna si mie la ce ora incepe razboiul. Ma tot uit pe webcamuri live din Kiev de 2 zile, si nu vad nimic. Presedintele isi face video selfie pe strada in Kiev, e liniste si pace. La stiri, aceleasi imagini repetitive date de cateva zile in coace. Intreb si eu, daca era razboi, oare cum arata Kiev-ul deja? Voi ati vazut Belgradul dupa ce a fost bombardat de sua?

  2. Plugaru Răspunde

    Incet incet lumea nu mai vorbeste de proteste anti covid de marsuri ale libertății si incet uita tot ca sa vada razboiul rusilor. Ce ii mai ciudat ca ucrainieni nu au restrictii dar noi avem.

  3. Latrina3 Răspunde

    Deci 90% din stirile de aici deja sunt dspre ucraineni. Noi am si scapat de problemele noastre? E totul lapte si miere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.