Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Sute de incendii, anul trecut, în județul Satu Mare. Mai multe persoane și-au pierdut viața

Peste 270 de incendii s-au produs, anul trecut, în județul Satu Mare, incendii în care și-au pierdut viața mai mulți sătmăreni. Pompierii au salvat din flăcări zeci de persoane, dar și bunuri în valoare de peste 40 de milioane de lei.

Potrivit bilanțului prezentat astăzi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, în urma incendiilor izbucnite în județ în anul 2021, au fost înregistrate cinci persoane decedate, 45 de persoane salvate din calea flăcărilor și trei persoane rănite.

Valoarea estimată a bunurilor salvate și protejate în urma incendiilor se cifrează la aproximativ 44 de milioane de lei.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Daca privesti statistica incendiilor am putea crede ca putem sta linistiti, au fost incendii locale, poate unele mai dificil de rezolvat. Insa cand privesti lucrurile din perspectiva schimbarilor climatice situatia s-ar putea schimba dramatic. Cum ar fi ca o parte importanta din oras sa dispara intr-un megaincendiu. Multi negati aceasta posibilitate, multi spuneti in gand ca scriu prostii si ca asa ceva nu este posibil in Satu Mare. Ca sa ai un megaincendiu(va zic clar ca eu nu-l doresc) in primul rand ar trebui sa ai mult material combustibil, in al doilea rand sa fie o perioada lunga secetoasa, in al treilea un vant de peste 70 km/h si in ultimul rand un tampit care sa declanseze incendiul. Sa identificam aceste lucruri cu un exemplu. Dupa o vara secetoasa, prin septembrie, se schimba brusc vremea, se porneste un vant puternic dinspre est spre vest, un tampit arunca o tigara in zona estica a platformei fostei Samobil, unde a crescut in timp o masa vegetala necontrolata si se porneste incendiul. Va imaginati cum parjolul s-ar extinde spre zona 14 Mai si mai departe purtat de vantul turbat. Sper sa nu vedem vreodata asa ceva.

  2. Lucifer Morningstar Răspunde

    Un incendiu poate porni de la o țigară amârâtă cum zice dumnealui @Nimeni.
    Nu ai cum să prevezi așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.