Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Alertă alimentară! Roșii retrase din mai multe supermarketuri din Satu Mare

Mai multe nereguli au fost identificate în unele supermarketuri din județul Satu Mare, în urma controalelor efectuate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

Inspectorii de specialitate din cadrul  Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, au verificat în această săptămână, o serie de Hipermarketuri, supermarketuri și  depozite de legume fructe, în urma declanșării unor alerte – AAC -uri, pentru a depista, retrage, și confirma retragerea de la comercializare a produselor ROȘII – calibru 57 – 67 cm, și RODII, provenite din Turcia și care aveau LMA de pesticide depășit.

În urma acestor verificări au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale, în valoare totală de 20.000 Lei, – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Magazin Alimentar, din localitatea Vetiș – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind etichetarea produselor alimentare și 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Magazin Alimentar, din localitatea Beltiug – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind igiena și întreținerea spațiilor de depozitare și comercializare a produselor alimentare.

7 comentarii

  1. Observator Răspunde

    Ati omis sa ne spuneti amenzile aplicate supermarketurilor ; sau acolo nu e cazul ca nu aveti suficient curaj si nici aprobare de la cine le protejeaza !

  2. garcea Răspunde

    Normal trebuiau amendati importatorii ,primii care aduc peste granita marfa.Ei ar trebui sa faca pe bune ,nu pe spaga analizele.Ca marketurile preiau marfa la vanzare ca buna si apoi iau amenda este INCORECT !

  3. Alin Răspunde

    Incorrect este ca in ultima perioada am mancat produsele intestate cu pesticide fara sa fie tras nimeni la raspundere ….de la fructe la legume …la inghetata si carne cu salmonella….doar cate s-au aflat….nimeni nu raspunde pt otravirea noastra si a copiilor

  4. Fasz Răspunde

    Incorect este că veterinarii se ocupă de legume și fructe

    • c-block Răspunde

      Dacă actualul prefect veterinar era bun ca și specialist de mediu atunci și restul de veterinari sunt buni la fructe și legume. De fapt oricine e bun oriunde atâta vreme cât timp are carnet de partid corespunzător! Ce ministru de apărare “fain” era Leșul nostru fără stagiu militar? 🤔😱🥴😭😲😤 Ne merităm soarta dacă nu suntem în stare să punem oameni de calitate măcar în funcțiile cheie. Am avut o vreme bună o Veorica, acum avem un mare adormit la Cotroceni. Să continui??? Dacă prin absurd Veorica ajungea președinta țării îți dai seama ce de pamperși folosea zilnic acuma? Recunosc că l-am votat pe KWI dar numai și numai ca tuta de Veorica să nu cumva să ajungă comandantul suprem al țării. Numai de aia.

  5. alecu Răspunde

    Cine dreaq va pune sa cumparati ?

  6. ecologist Răspunde

    Vă recomand foarte mare atenție și la căpșunii care au apărut în comerț. Nu vreți să știți cu ce sunt stropiți. Mai bine așteptați până vine sezonul normal de la noi. Nu de alta dar sunt tratați și cu sulfați ca să reziste, care sulfați atacă sistemul nervos. Vă doresc poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.