Ultima actualizare: azi, 14:24

Locale

Atenție, sătmăreni! Escrocii trimit mesaje false în numele Profi. Nu dați click!

Un alt caz de tentativă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania, infractorii cibernetici folosind identitatea vizuală a unor companii cu reputaţie pentru promovarea unor capcane promoţionale prin care clienţii sunt anunţaţi că pot câştiga un premiu de 340 de lei, avertizează experţii din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au scris reprezentanţii DNSC pe pagina oficială de Facebook.

Specialiştii în securitate cibernetică recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute şi analizarea prealabilă a acestora cu o soluţie de securitate ,,înainte de a face click”.

Sursa: satumarejust.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.