Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

De ce să țineți cont în alegerea mobilei de bucătărie

O bucătărie nouă va fi probabil una dintre cele mai scumpe achiziții pe care le veți face pentru casa dumneavoastră. Cheltuirea banilor pentru visurile dvs. de îmbunătățire a locuinței ar trebui să fie o experiență plăcută – respectarea câtorva reguli simple vă poate ajuta să faceți acest lucru.

Atunci când vă alegeți noua bucătărie, gama de produse oferite de o multitudine de furnizori pare nesfârșită și, poate, la început, puțin descurajantă; la urma urmei, aproape toți pretind că sunt cele mai bune!

Există multe stiluri, modele și game de prețuri diferite disponibile pentru mobila de bucătărie și este important să vă acordați timpul necesar pentru a cerceta ceea ce va fi, probabil, o experiență costisitoare și, sperăm, plăcută.

Începeți să vă faceți planuri cu mult timp înainte, răsfoind una sau două dintre revistele de consum specializate dedicate bucătăriilor, dormitoarelor și băilor. Odată ce aveți câteva idei despre ceea ce vă doriți, mergeți și aruncați o privire în mai multe showroom-uri diferite înainte de a face orice programare cu designeri sau vânzători.

Deschideți dulapurile; uitați-vă înăuntru, încercați sertarele etc. Faceți o listă de dorințe cu elementele ideale care trebuie să fie incluse: mașină de spălat vase, uși și sertare cu închidere ușoară, rafturi pentru vinuri, sertare foarte largi pentru depozitarea tigăilor, gătit pe două nivele și orice alte caracteristici.

În cele din urmă, este vital ca, înainte de a lua orice decizie finală pentru mobila pentru noua dvs. bucătărie, să apelați la cunoștințele și experiența unui specialist în bucătării stabilit; acestea pot fi întreprinderi independente sau mai multe magazine. De multe ori, tentația este de a face selecția pe baza a ceea ce arată bine, se potrivește cu schema de amenajare a locuinței dumneavoastră în ceea ce privește stilul, finisajul, culoarea și se încadrează în buget; toate acestea sunt importante. Cu toate acestea, rezistența, durabilitatea pentru utilizare și cerințele de întreținere sunt adesea trecute cu vederea în momentul achiziției, dar pot fi esențiale pentru longevitatea bucătăriei dumneavoastră.

Anumite tipuri de bucătării moderne pot fi mai costisitoare și este de la sine înțeles că ar trebui să se acorde o mare atenție în etapele premergătoare achiziției pentru a se asigura că greșelile sunt reduse la minimum – sau chiar prevenite cu totul.

Deși există diferențe în ceea ce privește materialele și finisajele pentru mobilă de bucătărie, cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o bucătărie sunt utilizările acesteia (este folosită doar pentru gătit și prepararea mâncării, sau bucătăria va fi și o zonă de socializare sau o sufragerie?) și spațiul disponibil (utilizarea optimă a ceea ce aveți la dispoziție).

Nu uitați, de asemenea, că multe piese de mobilă de bucătărie vor veni cu garanții suplimentare din partea producătorului și poate doriți să faceți cumpărături pentru a vedea ce beneficii suplimentare oferă acestea.

Cea mai importantă parte a cumpărării unei bucătării noi este planificarea. Aceasta nu se referă doar la produsele pe care le selectați, ci și la forma sau dispunerea camerei în care va fi amplasată bucătăria dumneavoastră, la utilizarea pe care vă așteptați să o primească și, bineînțeles, la montaj.

Este adevărat că o bucătărie bine planificată și montată arată și funcționează bine, în timp ce o bucătărie mai scumpă, prost proiectată și prost montată poate să nu arate bine.

Punctele care trebuie luate în considerare includ:

  • Cât de des va fi folosită bucătăria dumneavoastră: ocazional sau în fiecare zi?
  • Va fi folosită pentru simpla pregătire a mâncării sau este și sufrageria dumneavoastră?
  • Pentru ce folosiți această cameră, în afară de gătit?
  • Aveți copii? Acest lucru va afecta utilizarea bucătăriei, durabilitatea și aspectele legate de siguranță.
  • Există un anumit „trafic” care să circule prin încăpere (de exemplu, o bucătărie cu ușă interioară și de ieșire), precum și înăuntru și în afara acesteia?
  • Bucătăria dvs. existentă are suficient spațiu pentru tejghele sau vă aflați în situația de a vă deplasa între diferite zone?

Este important să vă gândiți la numărul de persoane care vor folosi camera în fiecare zi, dacă există suficient spațiu de depozitare, de ce aparate aveți nevoie și dacă aveți nevoie de spațiu pentru scaune.

Atunci când planificați amenajarea unei bucătării, principalul considerent este ca aceasta să fie eficientă, astfel încât să o folosiți cât mai bine. Zonele de depozitare a alimentelor, de pregătire și de gătit nu ar trebui să fie prea depărtate și este o idee bună să aveți o bucată de blat între chiuvetă și plită.

Amplasarea frigiderului în apropierea intrării în bucătărie va facilita gestionarea cumpărăturilor. Plasarea unui frigider lângă un cuptor sau o plită ar trebui evitată pe cât posibil, deoarece diferența de temperatură poate face ca frigiderele să funcționeze mai puțin eficient; este puțin probabil ca aparatele integrate să fie afectate de acest lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.