Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Deputatul Radu Panait: „Societatea civică, exemplu pentru autorități”

„Societatea civică, exemplu pentru autorități”, spune deputatul USR de Satu Mare, Radu Panait, subliniind faptul că ,,mobilizarea fără precedent a românilor va rămâne în istorie”.

Redăm, mai jos, declarația deputatului Radu Panait:

,,Astăzi vreau să vă vorbesc despre bunătate, despre umanitate și solidaritate. Acestea sunt cele trei valori care definesc cel mai bine societatea românească în aceste zile.

Izbucnirea războiului din Ucraina a frânt mii de destine acolo, dar a unit alte mii aici, în România. Mobilizarea fără precedent a românilor va rămâne în istorie, alături de filele sângeroase scrise acum de Rusia în Ucraina. Vămile noastre au căpătat sens dintr-o dată, nu au mai fost simple puncte de trecere a frontierei, ci au devenit loc de speranță pentru vecinii noștri fugiți din calea războiului. Odată ajunși pe pământ românesc, au fost întâmpinați cu mâncare, cu o îmbrățișare și o vorbă de încurajare. O primire care a ajuns să ocupe primele pagini ale marilor ziare de peste hotare.

Încă din primele zile am fost prezent în vama de la Halmeu, o vamă mică, care până la începerea războiului nu permitea tranzitul persoanelor fără autoturisme. Dintr-o dată, pe acolo au început să intre oameni fel și fel, și fiecare era întâmpinat cu aceeași bunătate. A văzut vama de la Halmeu mame cu copii în brațe, femei care aveau la ele doar hainele pe care le purtau, studenți care își căutau drumul înapoi spre casă. Și cu toții au fost întâmpinați cu aceeași bunătate și deschidere. Societatea civică și cultele religioase au dat dovadă de o mobilizare exemplară, din care autoritățile au ce învăța. E nevoie doar să deschidă ochii, să le recunoască meritele și să îi sprijine. Pentru că la final de zi, autoritățile și guvernul sunt cei care au nevoie de oameni, de societatea civică, și nu invers! Aceste săptămâni sunt dovada a ceea ce spun eu acum.

Apoi chiar zilele trecute am fost alături de mai mulți colegi de-ai mei în vama de la Sighetul Marmației, locul în care podul de legătură dintre Ucraina și România a devenit puntea inocenței. Acolo zilnic zeci de jucărioare sunt aranjate cu mult drag de voluntari pentru ca micuții luptători ai Ucrainei să îi ia cu ei în drumul lor spre țara noastră. Acel pod e un simbol al miilor de copilării furate în această perioadă.

Dragi colegi, dragi guvernanți, priviți ce oameni are țara noastră. Priviți-i și învățați, căci bunătatea lor din această perioadă nu va fi și nu trebuie uitată. Fiți alături de ei și faceți bine pentru ei! La final, nu vreau decât să aduc sincere mulțumiri întregii societăți civice și să o asigur de tot respectul meu”.

7 comentarii

  1. Tereben Tina Răspunde

    Du-te băi,la Zelensky ,te-așteaptă șoroșiștii !

    • Chentin Tarantineu Răspunde

      Mars fa la Sosoaca si mereti sa i-o soooojeti lui Putin

    • Adi Răspunde

      Acest individ nu are puc de rușine , cum aim putut noi sătmărenii să aruncăm și sa irosiim votul pe astfel de j……i umane .
      Nu face nimic concret dar comentează fiecare eveniment important .
      Rușinos și josnic .

  2. Gheorghe Răspunde

    Stiam ca este razboi,stiam ca societatea civila a intervenit stiam ca bisericile sunt implicate in ajutorarea celor in nevoi.Ce nu stii tu este ca menirea bisericilor este chiar asta,sa ajute pe cei in nevoi sa intervina pentru salvarea sufletelor si a oamenilor ajunsi in situatii dificile.Deci putem sa spunem ca nimeni nu a facut ceva neobisnuit,nimeni nu a facut fapte de bravura,,am facut numai ceea ce eram datori,nu suntem decat niste bieti robi netrebnici”.Punct.Deci sa intelegem ca tu impreuna cu niste colegi erati acolo si faceati si voi…ce?,ce faceati acolo?….cautati ceva capital electoral!Era frumos daca ar fi venit unii oameni necunoscuti care sa va laude zicand ca ati stat zi si noapte acolo,,pe metereze”,nu sa veniti si sa va laudati voi,,lauda de sine nu miroase buine”(adica pute).Unii dintre noi stiam (altii vor afla doar acuma)ca voi politicienii(de orice culoare,acum usr-istii)gasiti motive sa va bagati in seama ,sa comentati ceva,sa inventati apa calda si mersul pe jos,gaura in macaroana,astia sunteti voi si asta stiti sa faceti,sa trageti focul sub oala voastra.Va detestam pur si simplu sunteti penibili,va dati arama pe fata cu buna stiinta crezand ca sunteti grozavi.O sa vad daca ajunge circul lui putin(a) si in romania,o sa veniti sa va inrolati in armata?sau o sa ziceti,,noi nu am facut armata”sau ,,noi vrem pacea strategica,sa nu deranjam ursul”.
    Vai si amar dfe tarisoara noastra condusa de niste minti luminate asemenea acestui babuin.Da in parlament ceva legi,ceva initiative legale pentru a imbunatati viata romanilor nu faceti?veti zice ca sunteti in opozitie,dar de fapt ati fost la guvernare si v-ati dat cu stangul in dreptul,v-ati comportat ca niste virgine pe centura,nu v-a convenit de nimeni si de nimic,ca voi nu puteti sa faceti coalitie cu nimeni,vreti sa guvernati singuri(cu 8%??!!cat o sa aveti la viitoarele alegeri)avand in fruntea partidului niste nulitati stralucitoare.

  3. jean Răspunde

    Mai bine si-a cumpara o lama sa se barbiereasca, arata ca un maimutoi,nespalat

  4. Mircea Răspunde

    M………Z………I………..C………….A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.