Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Dronă ucraineană prăbușită în Croația. Posibil să fi trecut peste Satu Mare

O dronă ucraineană de recunoaștere a trecut peste România și a trecut ulterior în Ungaria, iar într-un final s-a prăbușit în capitala croată Zagreb.

Având în vedere că drona a stat doar 3 minute în spațiul aerian românesc și a trecut imediat în Ungaria, este foarte posibil să fi trecut peste județul Satu Mare.

Ministerul Apărării Naționale de ce aparatul nu a putut fi interceptat.

Comunicatul integral al MApN:

,,Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări:

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian”.

Ministrul Apărării din Croația, Mario Banozic, a susținut vineri la prânz, o conferință de presă în care a dezvăluit detalii despre prăbușirea dronei la Zagreb, joi, la scurt timp după ora 23:00. Aparatul de zbor a făcut un crater lat de trei metri și adânc de un metru.

,,Am închis toată zona, iar poliția militară a reacționat. Cooperăm cu NATO și țările vecine. Ancheta continuă, avem câteva date pe care trebuie să le confirmăm. Problema este ținta dronei. Am vorbit cu miniștrii Apărării din Ungaria și Slovenia, am schimbat informațiile pe care le avem. Aeronava a intrat în Croația la ora 22:57, venea din Ungaria, a stat 7 minute și se deplasa cu o viteză de 700 de kilometri pe oră”,  a spus ministrul. ”Am fost informați de prăbușire după accident, a zburat timp de șapte minute. Acum informațiile sunt importante, informațiile din Ungaria, România” a subliniat Banožić.

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Da, a avut un huruit inconfundabil. Sincer abia azi am realizat ca de fapt am auzit o drona. Drona aceasta ne arata cat de bine suntem aparati de armata noastra sau de mult laudata armata NATO. Sper sa nu fim implicati in acest razboi, pentru ca asa-zisa protectie si liniste este asa cum ne-a demostrat anonimul care a dirijat, voit sau nu, o biata drona de pe vremea URSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.