Ultima actualizare: azi, 12:40
Locale

FOTO. Secretarul de stat Alin Seserman, în vizită la Satu Mare. A inițiat o campanie de ecologizare

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Alin Seserman, s-a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o vizită de lucru în județul Satu Mare. El s-a întâlnit cu reprezentanții instituțiilor publice subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, după care a inițiat o campanie de ecologizare.

Alin Seserman, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Campaniile de curățare și ecologizare sunt educative în primul rând!

Campania de ecologizare inițiată de secretarul de stat Alin Seserman în județul Satu Mare a început sâmbătă, la municipiul Carei. La această amplă acțiune de ecologizare au participat aproximativ 30 de voluntari și s-a reușit igienizarea zonei Viilor din municipiul Carei.

El a amintit că astfel de campanii contribuie la conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător și să convingă cât mai mulți voluntari și instituții să participe la realizarea acesteia.

,,Campaniile de ecologizare sunt bune pentru că le vede toată lumea, inclusiv cei care aruncă sticle sau țigări pe jos. Poate data viitoare se vor abține. Pe de altă parte cred că, cel mai important e să ne educăm copiii și mai ales să încercăm să ne autoeducăm noi în primul rând!”, a relatat Alin Seserman la sfârșitul acțiunii de ecologizare.

El a amintit că astfel de acțiuni se desfășoară în mai multe județe în această perioadă și că propune ca de anul viitor să se instituie la nivel național LUNA CURĂȚENIEI, care să se încheie în sâmbăta de dinaintea Duminicii Floriilor.

În cadrul vizitei din județul Satu Mare, Alin Seserman s-a întâlnit cu reprezentanții instituțiilor publice subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. El a fost însoţit de deputatul Adrian Cozma și de vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Valer Beșeni.

Startul l-a dat în judeţul Satu Mare, la Comisariatul Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu, unde s-a întâlnit cu comisarul șef Vasile Fănățan. Aici au fost discutate problemele cu care se confruntă instituția, resursele umane fiind una dintre problemele reale ale instituției, numărul mic de angajați, dat fiind diversitatea problemelor și acțiunilor gărzii de mediu. Un aspect pe care l-a menționat Alin Seserman a fost despre faptul că instituția na nivel national dar și local se află sub o presiune permanentă din cauza incidentelor care sunt ultra mediatizate, făcând referire la incendierea autovehiculelor de către diverse persoane care fac bani din vânzarea fierului vechi, dar a făcut referire și la incendierea vegetației de către foarte multe persoane, care nu conștientizează pericolele la care se expun. Un ultim incident a avut loc în județul Satu Mare, unde o persoană a decedat la sfârșitul acestei săptămâni după ce încercase să-și curețe grădina și a fost prins de focul pe care l-a produs chiar el.

La Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, a discutat cu directorul Izabella Stier despre  problemele cu care se confruntă instituția, una dintre ele fiind chiar problema sediului în care se desfășoară activitatea instituției. Alin Seserman consideră că sediul instituției este impropriu iar problema trebuie rezolvată de urgență prin construirea unui sediu nou în municipiul Satu Mare. El a promis că va discuta cu reprezentații Primăriei și Instituției Prefectului Satu Mare pentru identificarea unei locații adecvate, dar și la nivel de minister în zilele următoare pentru a identifica sursa finanțării proiectului.

A treia instituție vizitată a fost Direcţia Apelor Someş – S.G.A. Satu Mare, iar aici discuțiile s-au concentrat pe problemele specifice, dar și pe faptul că salarizarea din sistem este mult în urmă, lucru pe care l-a semnalizat chiar secretarul de stat, care a menționat că va ridica problema la nivelul ministerului și a Parlamentului.

Secretarul de stat Alin Seserman: Pădurile sunt ale României!

Ultima vizită de lucru a avut loc la Romsilva – Direcția silvică Satu Mare. Alin Seserman a subliniat că legislația în domeniu trebuie modificată fiindcă statul pierde foarte mult prin modalitatea de vânzare a masei lemnoase. Alin Seserman a spus că poartă discuții cu conducerea Romsilva, cu directorii din minister și că va veni cu soluții în acest sens. Una dintre măsurile vizate ar fi legată de renunțarea la vânzarea masei lemnoase pe picior și valorificarea ei în mod direct, agenții economici urmând să fie doar prestatori de servicii atunci când vorbim de pădurile statului. Pădurile sunt ale noastre, ale României, a încheiat Alin Seserman.

La finalul zilei, secretarul de stat a fost primit de prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, cu care a schimbat primele impresii legate de activitatea județului dar și cele specifice Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.

10 comentarii

 1. Bucuresti Răspunde

  Cozma a gasit meseria lui preferata. Gunoier .

 2. ionut Răspunde

  Da cine îi Seserman asta,tot ceva rudenie cu Cozma mă gândesc ,că numa de neamiri, cumetrii și fini este înconjurat in toate funcțiile satmarului!?

 3. GemeZamfirescu Răspunde

  Bai fraților dați-va seama ce dracu discuta tembelii ăștia!Toti sunt paraleli cu toate, mai puțin spaga…Numai imbecili,uitați-va la fetele lor, numai “preocupare” se citește pe chipurile lor tâmpite.Idiotu de Cosma se uita ca boul la poarta noua la un disc demachiant cu care marele specialist in halat alb s-o fi șters pe undeva și vede “poluarea” in 3D!Eu propun ca la fiecare vizita “de lucru” sa strângă gunoaie…măcar ne alegem și noi cei care plătim din greu putorile astea tâmpite cu ceva !

 4. Bogdan Dumitraș Răspunde

  Ce ratați sunt in PNL Satu Mare, dacă nu au găsit pe cine să pună secretar de stat, decât pe un individ penticostal din Bistrita

 5. Mihaita Piticu' Răspunde

  Toata tara asta ii o groapa de gunoi…..Lumea a 3 a

 6. Soso Răspunde

  Sa nu mai aud de PNL PSD USR..etc Sper sa se trezeasca lumea..dupa cate am patimit in ultimii ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.