Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO/VIDEO. Sârbii, mai înțelegători decât Ungaria. Permit accesul cu orice document

ACTUALIZARE. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Sârbii, mai înțelegători decât Ungaria. Serbia vine în ajutorul ucrainenilor blocați în vama Petea, după ce Ungaria a anunțat că nu mai permite accesul refugiaților pe teritoriul țării în lipsa unui pașaport cu viză sau unul biometric.

Sute de ucraineni, în special femei și copii, au rămas blocați în această seară în vama Petea după decizia Ungariei, iar mai multe autoturisme cu numere de Ucraina care se aflau în drum spre vamă au fost întoarse din drum de polițiștii de frontieră.

Ucrainenii primesc însă ajutor din partea Serbiei. Autoritățile sârbe au transmis, în această seară, că permit accesul refugiaților fără pașaport biometric. Potrivit reprezentanților Crucii Roșii, ucrainenilor din vama Petea le rămân două opțiuni: fie înnoptează în Satu Mare și pornesc mâine la drum, fie vor porni încă din această seară spre Serbia.


CITEȘTE ȘI:

13 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Intrebati de la vamesii romani ca daca din HU ar veni oameni care spun ca sunt refugiati din Ucraina spre RO fara acte ar lasa sa intre?

  2. comentator Răspunde

    De ce scrieți tâmpenii? De ce încercați să distorsionați? Unu la mână Serbia nu e nici măcar membră UE nu că nu e în Schengen deci are regulile ei la imigrare! \aici nu e vorba de a fi sau nu înțelegător. Dacă au intrat la noi ca prima țară UE și cere ajutor atunci rămâne problema noastră, fiind prima țară considerată sigură. Că nici noi nu ne simțim prea siguri în pielea noastră deja e altă discuție.

    • Sâcă Răspunde

      @ coment…Aici nu e vorba de a emigra, este război, fiind un caz special iar o identificare a cetăteniei, nu cred că nu este posibilă decât cu pașaport biometric, hai să o lăsăm baltă…prea repede ne-am reprofilat…

      • comentator Răspunde

        Zise expertul într-ale covidului.😱🤮💩
        Între timp zeci de camioane românești sunt sechestrate la graniță și nu sunt lăsate să treacă de vameșii ucraineeni pentru că zic ei e pradă de răzbel. Pupă-i în kur.

  3. H&R Răspunde

    Mai sunt și oameni, nu doar jeguri, ca scârbele de bozgori!
    Lasă că i-am răsplăti Putin ca Hrușciov!

    • Golf... Altu H&R AziNu Răspunde

      Sugi pul@.

    • Foxforcefive Răspunde

      Am am vazut frustrati din astia ca tine, totusi care-i ideea ca nu pot sa plece mai departe cei din Ucraina? Acum ai ocazia sa demonstrezi ce om de omenie esti si ii poti ajuta. Si ne miram ca de ce nu suntem mai spre vest cand acolo tre sa respecti intai niste reguli si legi, aici toti vrem sa fentam sistemul, iar cand ne resping pentru zona shengen tot ei sunt de vina. Iar cu rasplata …deocamdata poporul din Ungaria plateste trei ori mai putin pe metru cub de gaz fata de noi.

  4. Maroșănuț Răspunde

    Sunt român și suport Ungaria. O să vedeți ce ne așteaptă că ne-am aliat cu Vestul.

    Fraților, vă implor să nu cădeți în iluzia că americanii sau germanii ne vor apăra de ruși care vin acum înspre Europa.

    Ucraina, Moldova și urmăm noi, ungurii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.