Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Grevă japoneză la Prefectura Satu Mare. Angajații cer modificarea legii salarizării

Grevă japoneză la Instituția Prefectului Satu Mare. Angajații Prefecturii poartă banderole albe, solicitând modificarea urgentă a legii salarizării.

,,Azi 16 martie 2022, salariații Instituției Prefectului județul Satu Mare poartă banderole albe pe braț, deoarece au intrat în grevă japoneză, în semn de protest față de nesoluționarea revendicărilor înaintate Guvernului, prin care s-a solicitat trecerea personalului prefecturilor în categoria funcțiilor de stat, conform activităților pe care le desfășoară, din cea a funcțiilor teritoriale în care sunt acum încadrați.

Organizatorul acestei acțiuni este Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, fiind, de fapt, o continuare a activităților de protest anterioare. Revendicarea constă în urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea  Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este preconizat ca la această acțiune de protest să participe aproximativ 1.800 de salariați ai instituțiilor prefectului din România”, informează Prefectura Satu Mare.

16 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Da-ti-va demisia dacă e asa rau. Haideți la privat. Nu vi-i rușine!!!!!!

    • Adi Răspunde

      Ba să dea statu faliment , nerusinati ce sunteți, să lucrați la privat toți bugetarii , spagarii de la finanțe, anaf , itm , spital, primărie etc .
      Putori și leneși pe bani mulți .

    • Valer Răspunde

      Scuze când era Alfater prefect aveau bugetarii din prefectură alte salarii mai mari .Mergeți și lucrați la privat câte 14 ore pe zii .

    • Polina Răspunde

      27 Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Satmarean Răspunde

    Daca te uiti numai la declaratiile de avere ale angajatilor Prefecturii, nu cred ca ar fi motive justificate de nemultumire, raportat la munca depusa si rezultatul muncii oglindit in viata cetateanului satmarean.
    Dimpotriva, pare o institutie inutila iar in continuare majoritatea populatiei nu face diferenta intre Prefectura, Primarie sau CJ, oare de ce?
    Multi care lucreaza la firme private si-ar dori aceste salarii si volumul de munca aferent !
    Cum de schimbarea prefectului a generat imediat si greva de nemultumire salariala ?

  3. Eu Răspunde

    Chiar e culmea! De ce nu va dati direct demisile? Nu var satura … ! Chiar asa @Satmarean la privat sunt locurii de munca vacante! A ,sau munca nu va place?! Apropo cat este salariu la Prefectura? Hai ca va zic si eu cat pute-ti castiga dupa munca depusa la privat!

    • Driver T. Răspunde

      Rakos korupt mocskok.
      Deci pe romaneste, ptr toti bugetari doresc un MARE MARE Cancer in stomac, cam aatat… Incepind se la finante, curve de la finante si barbati gen tot sorinucu, itm, pulitia frontiera si cea locala, si absolut toti bugetarii

  4. Altu Răspunde

    La privat cu voi! Tupeiști ordinari ce sunteți. Dintre bugetari doar pompierii își merită leafa,restul praf și pulbere în frunte cu M..ianis

  5. Un fost bugetar Răspunde

    Am o nelămurire așa ca fost bugetar. Știu că tot timpul sunteți ocupați, stresați, surmenați etc., blablabla. Dar dacă sunteți capabili de grevă japoneză aveți așa undeva între proiectele voastre viitoare ascunse bine și stăpânirea disciplinei muncii japoneze și mai ales a calității muncii japoneze??? Întreb și eu așa.

    • John Răspunde

      Se explică frustrarea, li s-au tăiat sporurile de antenă 😜🤣🤣🤣

      • Un fost bugetar Răspunde

        @John, pur și simplu mi se fâlfâie de ei și de problemele lor. Pe perioada pandemiei și-au bătut joc la modul cel mai josnic posibil de sectorul nebugetar, de oamenii de rând. E valabil și la poliție care fugărea și amenda oameni că ai mască-nu ai mască sau că nu ai declarație ori nu porți masca bine. Normal că oamenii sunt supărați pe ei! Acum aș dori să-i văd pe vajnicii purtători de uniforme cum fac fiecare pe Rambo având în vedere situația dată. Că de aia sunt mi se pare plătiți ca să ne asigure ceva, nu? Tare mi-e că nu putem pune mare bază pe ei. Nu de alt dar unii și-au dezvoltat niște bendeuri că nici 50 m nu sunt în stare să alerge.

  6. Tabu Răspunde

    Da macar ati lucrat ca si Japonezii.

  7. Mihai Răspunde

    Chiar dacă trebuie să muncești puțin ca să ajungi la declarații, te sperii de ce găsești!
    Afli cum o familie “umilă” de bugetari “cinstiți” ajunge să adune averi care pentru majoritatea oamenilor este doar un vis, după o viață de muncă!
    Pariu că toți au justificare pentru fiecare bănuț!
    https://sm.prefectura.mai.gov.ro/informatii-de-interes-public/declaratii-de-avere-si-interese/

    • Un fost bugetar Răspunde

      Și asta e probabil numai ce se poate declara cu hârtii și acte. Nu doresc să intru în amănunte, cred că știe fiecare dintre noi exemple grăitoare în acest sens.

  8. ciprian Răspunde

    Mergeti mai intai si donati niste sange, caci o sa plezniti de atata bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.