Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Fostul director de la Spitalul Județean Satu Mare și Aeroport a ajuns după gratii

Trei oameni de afaceri au fost trimiși în spatele gratiilor. Unul dintre ei este Mircea Nicolae Pal, fost director al Aeroportului Satu Mare și fost director economic la Spitalul Județean Satu Mare, condamnat definitiv pentru complicitate la evaziune fiscală.

Alături de Mircea Nicolae Pal au mai fost condamnați Vasile Ciocan și Vasile Finta, oameni de afaceri din zona Oașului. Cei trei au ajuns la Penitenciarul Satu Mare.

,,La data de 15 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Satu Mare, pe numele a trei bărbați, de 57, 42, respectiv 54 de ani, din Satu Mare.

Pentru doi dintre aceștia, au fost pronunțate sentințe de condamnare pentru o perioadă de 1 an și două luni de închisoare, iar pentru al treilea, 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbații au fost depuși în Penitenciarul Satu Mare”, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

Cei trei au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală:

Ciocan Vasile – administrator de drept şi de fapt la SC. Civic Impex SRL Certeze, jud. Satu Mare, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada aprilie 2010 – iulie 2012, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unui număr de 31 facturi fiscale, provenind de la un număr de 3 societăţi comerciale din care una „fantomă”, în valoare totală de 6.608.686 lei, reprezentând contravaloarea unor prestări servicii fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 2.180.141 lei ( 855.724 lei impozit pe profit şi 1.324.417 lei – TVA ).

Finta Vasile – administrator de drept şi de fapt la SC.Non Mary Impex SRL. Satu Mare, în perioada aprilie-noiembrie 2010, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia inculpatului Ciocan Vasile – administrator la SC.Civic Impex SRL. Certeze, jud. Satu Mare, un număr de 6 facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.!, se arată în rechizitoriu despre cei doi „parteneri” ai fostului director al SJU.

Pal Nicolae Mircea – administrator de drept şi de fapt la SC. Prodax SRL. Satu Mare, în perioada februarie-noiembrie 2011, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia inculpatului Ciocan Vasile – administrator la SC.Civic Impex SRL. Certeze, jud. Satu Mare, un număr de 10 facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.”, se mai arată în rechizitoriu.

Sursa: Adevărul

 

 

 

 

4 comentarii

  1. Lucifer Răspunde

    Nu pot să cred, îl cunosc prea bine ca să i se întâmple așa ceva. Poate face recurs.

  2. Chupacabra Răspunde

    Un om valoros. Se pricepe și la avioane și la medicina ! Doctor pilot.

  3. xpert86 Răspunde

    Vorba romanului: omul potrivit la locul potrivit, adica pe str. Mileniului nr.1 sau Penitenciarul Satu Mare.

  4. Lyon Răspunde

    Negresti Oas = Little Italy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.