Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

Recensământul populației | Peste 20% din sătmăreni s-au recenzat

După o lună de la debutul etapei de recenzare online și recenzare asistată prin intermediul recenzorilor ARA, județul Satu Mare are un procent de 22,9% din totalul populației la nivel de județ recenzată prin aceste metode online, fiind pe locul 10 într-o ierarhie a județelor la nivel de țară.

Din totalul celor recenzați la nivel de județ, 68,9% sunt recenzați prin intermediul recenzorului ARA și 31,1% prin metoda autorecenzării online, iar pe medii de rezidență situația se prezintă astfel: 38% sunt recenzați din mediul urban și 62% sunt recenzați din mediul rural.

În urma acestei recenzări UAT-urile cu cel mai mare procent de recenzare sunt: Urziceni, Săcășeni, Culciu și Ciumești cu un procent de peste 50% iar la finele clasamentului sunt UAT-urile: Socond, Certeze, Supur, Căuaș și Tiream cu un procent de sub 10%.

Prefectul Radu Roca a solicitat o mai mare implicare a autorităților locale: ,,Vom lua legătura cu primarii din județ pentru ca în faza a doua să creștem ritmul de recenzare”.

2 comentarii

  1. C4S Răspunde

    Daca se stie ca s-au recenzat 20%, adaugam 80% si avem totalul (stiut ), ce mai cheltuim banii cu recensamantul daca se stie cati suntem

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      No ia ma rumegă puțin de ce nu se poate face asta! Intră frumos și tu pe portalul cu autorecenzare și în cam jumate oră plus-minus ai terminat. Capeți și o zi liberă plătită plus nu vine recenzorul să te mai deranjeze acasă. După ce ai completat îți vei da seama singur de ce nu se poate face asta ce ai propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.