Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Cazul elevului pălmuit în școală. IȘJ Satu Mare: “Copilul a fost doar atins”

Inspectoratul Școlar Județean a ajuns la concluzia că incidentul din Mădăras a fost un eveniment minor și că elevul ar fi fost „doar atins” pe față de mama celuilalt copil. Din imaginile trimise către PortalSM, se vede că elevul are fața roșu aprins în urma loviturii primite.

Inspectorul școlar Anișoara Boitor a precizat pentru PortalSM faptul că la nivel de inspectorat s-a trimis o comisie de anchetă după ce le-a fost comunicat telefonic cazul de către directoarea școlii din Mădăras, iar astfel la nivelul nivelul unității școlare a fost deschisă o anchetă.

În urma cercetării efectuate de către comisie, s-a concluzionat că “totul a fost o exagerare”, iar conflictul ar fi fost între cele două mămici care nu se înțeleg.

„Se pare că totuși a fost o exagerare între cele două mămici, există un conflict mai vechi, deci nu sunt cele mai bune prietene. Copilul a fost doar atins și rugat să nu îl mai lovească pe celălalt copil. Învățătoarea a fost de față, dar nu a putut să facă mare lucru pentru că mămica respectivă are trei copii în școală și vine zilnic după ei. Nimeni nu se aștepta să aibă o astfel de reacție, care repet, a fost de fapt una exagerată”, a declarat Anişoara Boitor.

Potrivit acesteia, mama acuzată că a bătut elevul nu ar fi avut antecedente.

„Nu, nu au mai existat astfel de situații la școală, mămica nu a mai atins niciun copil. Conflictul este între cele două mămici. Acestea sunt concluziile anchetei efectuate de către noi”, a adăugat inspectorul școlar Anișoara Boitor.

După acest caz s-a întocmit un plan de măsuri pentru asigurarea securității în unitatea școlară. S-au organizat ședințe cu părinții, s-au instalat camere video atât în curte cât și în interiorul școlii.

Consiliul de administrație al unităţii școlare a reînnoit procedura de acces în incintă. Părinții au voie să-și însoțească copiii doar până la poarta școlii, iar dacă sunt chemați de diriginți, învățători, aceștia îi primesc la poartă și împreună vor intra, cu aprobarea coordonatorului. Responsabilul cu accesul în unitate, în perioada în care poarta este deschisă, rămâne la poartă.

Reamintim că în data de 4 aprilie, la şcoala din Mădăras un elev de clasa a doua a rupt unghia unei fete. Fratele fetei, aflat în clasa a III-a l-a lovit pe băiatul care i-a rupt unghia fetei, un elev de clasa a II-a. După acest incident, copilul de clasa a doua s-a dus acasă şi a povestit mamei că a fost bătut, după care mama acestuia a mers la şcoală l-a căutat pe copilul de clasa a III-a şi l-a pălmuit de faţă cu învăţătoarea.

3 comentarii

  1. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Nu se atinge nimeni de directorii PNL, sunt sub protecția lui Adrian Cozma

  2. Pro Pedagog Răspunde

    Ce mare tamtam ptr atata… eu pe vremuri daca primeam asa palma la scoala, am incasat una si acasa ca precis meritam….si da…am devenit un om care respecta pe celalalt om.

    Copii de acum cred ca sunt mijlocul lumii. Pierd realitatea. Dascali nici macar urat nu poate uita la ei… Dar pana cand fratilor?! Oare profesorul nu are demnitate? Poate fi calcat in picioare de catre oricine?

    Si atunci ne miram ca multi pleaca din sistem care in cativa ani va conduce la degradarea accentuata al invatamantului preuniversitar. Acesti copii rasfatati tau creanga singur sub picioare…problema e, ca aceasta generatie va platii pensiile noastre…daca vor plati…

    • Marci Răspunde

      Bai gyula,
      La cât de prost scrii eu nu cred ca ai făcut scoala, si daca ai făcut făcut vreo doua clase, cred ca te-au bătut si ai tai pentru ca nu învățai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.