Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Satu Mare, printre cele mai „tinere” județe din țară. Care este vârsta medie a locuitorilor

Cel mai ”tânăr” județ din România este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este puțin peste 39 de ani, iar cel mai ”bătrân” este Teleorman, unde locuitorul mediu se apropie de 47 de ani, arată datele Institutului Național de Statistică, prelucrate de HotNews.ro. Cu o medie a locuitorilor de puțin peste 40 de ani, Satu Mare se numără printre cele mai „tinere” județe din țară.

În ultimii 18 ani, situația s-a deteriorat dramatic, doar două județe având sub 40 de ani (Iași și Ilfov), mai arată datele Statisticii. Există deja un decalaj de vârstă imens între județe. Și nu suntem deloc departe de Japonia care are vârsta medie de 45,4 ani și pe care o considerăm una din cele mai îmbătrânite țări. Avem chiar două județe în care vârsta medie depășește media japonezilor de vârstă: Teleorman și Vâlcea. Și probabil că în următorii ani, vom avea mai multe asemenea județe.

  • Cele mai ”bătrâne” județe: Teleorman (vârsta medie e de 46,8 ani), Vâlcea (46,1 ani), Brăila (45 ani), Olt (44,7 ani), Hunedoara (44,5 ani), Mehedinți (44,5 ani), Buzău (44,5 ani) Caras-Severin (44 ani)
  • Cele mai tinere județe: Iași, Ilfov, Suceava, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Vaslui și Sibiu cu vârsta medie a locuitorilor în jurul a 40 de ani.

Cele mai tinere și cele mai bătrâne județe din țară:

Sursa: HotNews


CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  1. m Răspunde

    Cealaltă față a monedei este că SM de decenii e pe locul 2 ca cea mai mică speranță de viață în România, la concurență cu pelicanii din Delta Dunării. Adică, tradus, se moare de “tânăr” pe-aici?
    S-ar putea face o cercetare a autorităților locale în acest sens, de ce nu? Care e motivul(-ele). S-a întrebat cineva?

    • Altu Răspunde

      Motive: slana, palinca și rântașul+ țigările Made in Ucraina

      • Gheorghe Răspunde

        Nu cred ca greșești prea tare.Pana la urma și stilul de viata dezastruos ajuta sa crapi mai repede.Da despre cola,sucurile cu 0,00001%pulpa naturala de fructe,burgheri,clipsuri,dulciuri,alimente procesate,produse de la oșanul din vetiș ce zici?….alea nu ajuta?Eu cred ca alea-s pe primul loc sau pe același palier cu palinca,slana ș.a.

        • ... Răspunde

          @Gheorghe, cam 90% din ce se află pe rafturi e mizerie.
          Hai să-ți dai un exemplu mai recent. La magazinul de produse bio, deci se presupune că ar fi produse sănătoase, se vinde de exemplu ceai din fructe de afine care se recomandă la diabetici. Consumi, consumi și nu are efect. Zic eu, hai să citesc conținutul ceaiului. Știi tu alea scrise cu caractere minus infinit de mici. Descoperire: 25% flori de hibiscus, măr uscat și alți coloranți. Afine? 1%!!! Ce zici? De atunci mi-am luat uscător, a costat 650 RON dar știu ce beau.
          Sau parizerul oșanului, ca să nu-ți uiți vorba, hai să nu-ți povestesc câtă carne (și aia procesată) are.
          Statul nu te vrea sănătos. Statul te vrea oaie bleagă la turma lui. Mai acum o lună vânau kremenalii nevaccinați. Acum nu mai e trendy. Doar că s-a distrus economia premeditat și au afectat puternic psihic generația tânără. Fiți sigur nu vor uita, ei nu sunt oi pentru că nu au prins comunismul și vă/ne vor taxa fără nici o jenă. Să știi că mă bucur. Merităm cu prisosință. Inclusiv situația degenerată din Ucraina alimentată de niște inconștienți de ani buni.

    • Dorian Preotu Concert Extraordinar Răspunde

      Rusia e de vina. Inainte era China. Dar acum Rusia e de vina. Ca e sezon nou.

    • Clar Răspunde

      Ungurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.