Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

FOTO. Lumina Sfântă a fost adusă în România. Va ajunge și la Satu Mare, în această seară

Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim a ajuns în România, titrează Digi24. Delegația a sosit astăzi, la ora 19.00, pe Aeroportul Henri Coandă.

De acolo, reprezentanți ai bisericilor din toată țara vor lua lumină și o vor duce credincioșilor. Lumina Sfânta va ajunge în această seară și în Satu Mare.

Pentru prima dată, Lumina Sfântă va ajunge din România și în Republica Moldova și Ucraina. Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de patriarhul Daniel în anul 2009.

Lumina Sfântă, un miracol al ortodoxiei

Lumina Sfântă este un miracol al ortodoxiei, care are loc fiecare an, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare. Între orele 12:30 şi 14:30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc despre care, cei care au asistat la miracol, spun că se pogoară din cer.

Sfântul Mormânt este inspectat încă din Vinerea Mare, imediat după Prohod. Verificarea o fac trei polițiști, de obicei un arab, un turc şi un evreu. Rolul lor este de depista dacă există vreo sursă de foc în încăperea sfântului mjormânt. De asemenea, polițiștii îi percheziționează pe cei care pătrund acolo, în momentul ceremoniei religioase. După ce le permit accesul, luminile se sting și uşa se sigilează.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului este și el controlat de poliţişti, în prezenţa martorilor care aparţin tuturor confesiunilor. Acesta desigilează intrarea în Mormânt şi pătrunde în prima încăpere, în „Capela Îngerului”, însoţit – conform tradiţiei – numai de un arab de religie islamică.

Sursa: Digi24

2 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Ma tot gandesc daca ajunge spre seara 6,7 Bucuresti cum ajunge in toate bisericile din tara pana 12 noaptea toto au avioane personale????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.