Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Rusia acuză: România, printre țările cu cei mai mulți mercenari trimiși în Ucraina

Rusia acuză Polonia și România că au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina, alături de SUA și Canada, titrează Biziday. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, susține că guvernul de la Kiev ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini, din 63 de țări, de la demararea “operațiunii speciale” a forțelor armate rusești în Ucraina.

Potrivit oficialului rus, România s-ar afla, alături de Canada și SUA, printre statele care au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina – aproximativ 1.500, după Polonia (1.717). Oficialul continuă și adaugă faptul că Marea Britanie și Georgia ar fi trimis fiecare aproximativ 300 de luptători, iar 193 au fost trimiși de regiunile din Siria, “controlate de guvernul Turciei”.

Acesta a mai adăugat că majoritatea mercenarilor au luptat alături de armata Ucrainei în Kiev, Harkov, Odesa, Nicolaev și Mariupol. Până acum, Ministerul român de Externe nu a emis o reacție cu privire la acuzațiile oficialului rus.

Sursa: Biziday

4 comentarii

  1. Norick Răspunde

    ȘI TOȚI SUNT HUDEMERISTI SM!!!!

    • Norick Răspunde

      Mai bine s-o f@ti pe ma-ta . Poate si ea hudemerista… 😛 🙂 Hot ordinar si imputit.. 😀

  2. pityu Răspunde

    esti jalnic putyin, cu toate ca cei din poza arata ca niste romanistani, rom,anistanii nu sunt in stare sa lupte pentru propria libertate apoi o sa mearga sa lupte pentru libertatea altui popor, lumea rade si cu curul ce aberatii scot rusii astia

    draga putyin in caz ca esti dezinformat, ce nu cred, dar comunistii astia mint cu nerusinare, timp de 32 de ani in romanistan libertatea exista doar pe hartie, numaratoarea continua!!

    pentru romanistani lasi imputiti, gazati de jandarmeria (Беркут) si acum stau acasa : Winter on fire, lectura 😉

  3. misi Răspunde

    si maci laci e acolo, nu ne mai oboseste vaccinatu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.