Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Sătmărenii ar putea călători cu trenuri pe hidrogen

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) intenționează să organizeze proceduri de achiziție a ramelor electrice cu hidrogen pentru scurt și lung parcurs, fiind vizate trenuri de maxim 200 de locuri, informează hotnews.ro. Astfel, sătmărenii ar putea circula cu trenuri pe hidrogen pe ruta Baia Mare – Satu Mare – Oradea – Arad.

Ce spune ARF

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat în platforma de achiziții publice, SEAP anunțuri de consultare a pieței în vederea pregătirii de achiziții de material rulant finanțate prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Astfel, ARF intenționează să organizeze proceduri de achiziție a ramelor electrice cu hidrogen pentru scurt și lung parcurs, a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani, precum și serviciile de alimentare cu hidrogen aferente acestora.

În privința H-EMU interregionale, se dorește obținerea de valori estimative unitare pentru achiziția de rame în trei variante – cu o capacitate de transport de aproximativ 160/180/200 de locuri fixe pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete.

În ceea ce privește H-EMU regionale, se dorește obținerea de valori estimative unitare pentru achiziția de rame în două variante – cu o capacitate de transport de aproximativ 120/160 de locuri fixe și rabatabile pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete.

Pe ce rute ar putea circula trenurile cu hidrogen:

Brașov – Sibiu;

Arad – Oradea – Satu Mare – Baia Mare;

Vaslui – Iași;

Bacău – Piatra Neamț;

Craiova – Slatina;

Râmnicu-Vâlcea – Sibiu.

6 comentarii

  1. Alex Răspunde

    HA HA HA. Pe Infrastructura actuala de 150 de ani vechime?

  2. Bucuresti Răspunde

    Cu 30 km / ora ?

  3. Unu' Răspunde

    Cea mai reușită glumă de 1 Aprilie de anul ăsta!
    Am râs cu poftă!

  4. 🤔🤔🤔 Răspunde

    … și călătorul care va alimenta garnitura de tren cu pârțuri din mers va călători gratuit??? Nu de alta dar mă întreabă insistent cu prieten care e mare fan la consum de fasole.🤔🤔😲😱

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Noi inca circulam cu locomotive din anii 60. Hopa am uitat ca ii 1 aprilie :))))

  6. 1 April Răspunde

    Este posibil.
    Dacă mergeți la tunelul dacic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.