Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Taxele și impozitele locale se indexează cu 5,1% în anul 2023 în Satu Mare

Taxele și impozitele locale se indexează cu 5,1% în anul 2023 în Satu Mare. Consiliul local a aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023, care vor rămâne la fel ca mod de calcul, însă vor fi indexate, conform Codului Fiscal, cu valoarea inflației, respectiv 5,1%.

Începând cu anul 2023,  se aprobă valorile impozabile, impozitele și taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum și amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare.

Impozitul pe clădiri, teren şi pe mijloacele de transport sunt creanțe fiscale anuale, care se plătesc în două tranșe egale, până la 31 martie și 30 septembrie inclusiv, iar taxele datorate aceluiași buget local de către persoanele fizice sau juridice, de până la 50 de lei inclusiv, fiecare, se plătește integral până la primul termen de plată.

 

 

9 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Idexeaza sau indexeaza?

  2. Alecu Răspunde

    Am trimis 60 de propuneri dar nu i-au interesat.La sedinta nici nu mi-au dat cuvantul desi m-am inscris.Pacat,puteau scadea preturile de vanzare si chirii la case si apartamente.Oras blestemat!

    • Alex Pop Răspunde

      Lasă-ne cu prostiile tale, deja devii plictisitor! Caută-ți alt hobby, ăsta deja e hărțuire!
      Orice proiect se lansează în oraș, vii tu cu “propunerile” tale aberante, mai scutește-ne! Fă diferența dintre o idee bună și o idee fezabilă, bună de implementat pentru binele comunității, nu din orgoliu prostesc!
      PS nu am absolut nicio treabă cu primăria, nu lucrez la stat ci la privat, dar m-am săturat de lecturat aberațiile tale!

  3. c-block Răspunde

    @Alecu, au fost la început primele mandate ale consilierilor aleși imediat după 92 în care chiar și ei au crezut și au încercat să lucreze în beneficiul comunității. Acel moment a dispărut și văd că definitiv începând cu mandatul de primar al lui Anderco. De atunci e din ce în ce mai rău.

  4. Altu Răspunde

    La cât vi s-au mărit salariile și pensiile ce vă agitați pt bani de semințe. A, s-au mărit doar la “bujetari” și specialele ,dar nu contează are prostul, adică românul bani

  5. Observator Răspunde

    Lili , nici idexeaza , nici indexeaza , ci MAJOREAZA ! Au gasit ….desteptii astia – care ne decid soarta- o formulare pentru cei ….prosti (dar multi ) , sa nu para ca au marit taxele si impozitele ! Pai daca economia bubuie si merge totul atat de bine , la ce e nevoie de majorarea taxelor si impozitelor ?
    Cat despre munca (la stat !) in folosul comunitatii , este doar o iluzie , un ideal in care mai credeau doar stramosii nostri ! Nu se pune problema ăstora de-acum !

  6. C4s Răspunde

    Au uitat sa spuna cu cat si-au indexat deja salariile

  7. gyuri Răspunde

    tinand cont ca sunt 50 angajati la DITL SM , si cateva sute la Primarie , salariile s-au —- indexat— cu cel putin 50 % …

    si populatia platitoare de taxe is vreo 50.000 ….
    deci cate 5% de la fiecare , acopera fix cresterile salariale …
    valoarea reala a muncii lor …. ramane tot zero ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.