Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

VIDEO. Bisericile din Satu Mare, verificate înainte de Paște. Recomandările pompierilor

Pompierii sătmăreni au verificat bisericile care vor primi enoriași în noaptea de Înviere. Specialiștii ISU i-au instruit pe preoți și au transmis câteva recomandări pentru credincioși.

,,Inspectorii de prevenire desfășoară activități de îndrumare și control la lăcașurile de cult, unități turistice și de agrement, unități comerciale, spații cu aflux mare de persoane. Scopul acestor acțiuni îl reprezintă prevenirea și înlăturarea stărilor de pericol și cauzelor potențiale de incendiu. Specialiștii au asigurat pregătirea și instruirea preoților și personalului mănăstirilor, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire împotriva incendiilor și la rândul lor să transmită credincioșilor”, au transmis, astăzi, reprezentanții ISU Satu Mare, în cadrul unei conferințe de presă.

Recomandările pompierilor sătmăreni pentru credincioși:

  • Pentru diminuarea riscului de incendiu ce se pot înregistra în perioada manifestărilor religioase cu public numeros se impune accesul în incinta lăcașului de cult în limita capacității bisericii, iar ușile de acces se vor menține în poziție deschisă;
  • În condițiile unui număr foarte mare de participanți, se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber;
  • Se va asigura amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse în timpul slujbelor religioase: în exteriorul lăcașului de cult și la distanțe de siguranță față de construcții, vegetație, arbori, de preferință în tăvi metalice umplute cu nisip și se va asigura supravegherea lor pe toată durata menținerii aprinse;
  • Participanții la slujbele pascale trebuie să acorde un plus de atenție utilizării lumânărilor și candelelor aprinse în special în noaptea Învierii pentru a preveni posibilele incidente care pot apărea în astfel de situații.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.