Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Asigurări auto online: cum alegeți o ofertă avantajoasă de RCA sau CASCO?

Siguranța la volan începe cu o acoperire a bunului dumneavoastră. Cât timp investiți într-un autoturism puternic, care să vă permită deplasări de rutină (birou-acasă), cât și de recreere, este necesar să vă asigurați că optați și pentru polite de asigurari auto online care să vă ofere siguranța unei experiențe confortabile de șofat.

Pe măsură ce contextul în care trăim devine din ce în ce mai digitalizat, nu este surprinzător faptul că un număr tot mai mare de persoane aleg să achiziționeze asigurari auto online. Acest lucru oferă o serie de avantaje: puteți compara cu ușurință polițele și prețurile, puteți găsi oferte fără să vă deplasați de la o firmă de asigurari la alta și puteți cumpăra o acoperire fără a fi nevoiți să intrați în contact cu reprezentanții firmelor de asigurari.

Cu toate acestea, înainte de a vă cumpăra politele de asigurare RCA sau CASCO, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. În acest articol, vom discuta despre cum să alegeți oferte rentabile de asigurari auto online pentru bugetul și nevoile dumneavoastră.

Care este rolul unei asigurari auto online?

Polițele de asigurare auto online sunt o parte esențială a conducerii pe drumurile publice, deoarece oferă garanția financiară în cazul în care sunteți implicat într-un accident rutier. Motivul principal pentru această cerință este răspunderea civilă, sau responsabilitatea dumneavoastră de a acoperi orice daune pe care le provocați ca urmare a implicării vehiculului în incidente auto.

În timp ce valoarea minimă a acoperirii cerute de politele de asigurari auto online obligatorii si facultative variază de la un stat la altul, aceastea acoperă costul pagubelor materiale și cheltuielile medicale suportate de păgubitul unui accident rutier.

În unele cazuri, politele de asigurari auto online facultative oferă, de asemenea, acoperire pentru propriile daune, indiferent de cine este vinovat. Prin urmare, politele de asigurari auto online reprezintă o garanție esențială pentru orice șofer care își dorește să circule pe drumurile naționale și publice.

Pe ce perioade de timp se pot încheia politele de asigurari auto online?

Conform ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), atât asigurarea obligatorie RCA, cât și asigurarea CASCO sunt polite de asigurari auto online care pot fi încheiate atât pe o perioadă de 6 luni, cât și pe o perioadă de 12 luni. Din punctul de vedere al valabilității, diferențele dintre CASCO și categoria de polite RCA auto se rezumă la perioade mult mai variate pentru polițele de asigurari RCA, decât pentru cele CASCO.

Asigurarea CASCO poate fi încheiată exclusiv pe o perioadă fie de 6 luni, fie de 12 luni. Alte variații nu sunt posibile. Pe de altă parte, asigurarea auto RCA poate fi încheiată conform legilor în vigoare pe următoarele perioade:

  • 1 lună
  • 3 luni
  • 6 luni
  • 9 luni
  • 12 luni

Unde puteți încheia asigurari auto online la prețuri avantajoase?

Un broker de asigurare este opțiunea avantajoasă pentru ca dumneavoastră să puteți beneficia de o polita RCA sau CASCO în doar câteva minute, simplu și rapid. Spre exemplu, Pint.ro este un broker de asigurare care lucrează cu o paletă largă de asiguratori care propun oferte variate atât pentru CASCO, cât și pentru polita RCA.

Conform datelor introduse de dumneavoastră într-un formular online, veți putea beneficia de ambele tipuri de asigurari auto online pentru vehicule și autovehicule. Este nevoie de câteva date despre proprietar și masina, iar asigurarea va putea fi a dumneavoastră după efectuarea plății.

Dacă sunteți curios cum puteți intra în posesia unei asigurari auto online — fie RCA sau CASCO — vă invităm să descoperiți în continuare pașii de urmat în generarea tuturor ofertelor și cotațiilor pentru obținerea unui RCA și/sau CASCO pentru autoturismul dumneavoastră.

Pași de urmat pentru a obține asigurari auto online în format electronic

În vederea obținerii politei de asigurare RCA sau CASCO este necesar să accesați platforma unui broker de asigurare online, așa cum este Pint.ro și să folosiți instrumentul denumit calculator RCA sau calculator CASCO, în funcție de tipul asigurarii auto online dorite.

O dată accesat, instrumentul de calcul pentru obținerea asigurarii RCA sau CASCO vă va furniza toate cotațiile de preț disponibile pentru informațiile oferite de dumneavoastră, din punctul de vedere al datelor de proprietar și pentru tipul de masina pe care îl conduceți.

Completarea datelor despre masina

Indiferent că este vorba despre RCA sau CASCO (așa cum este sugerat și în imaginea de mai sus), pentru a obține asigurari auto online de la asiguratorul dorit, va trebui să introduceți printre altele, următoarele date cu caracter personal:

  • stare înmatriculare
  • numar inmatriculare
  • categoria vehiculului
  • marca și modelul mașinii
  • combustibil
  • serie carte auto
  • serie sasiu
  • masa maxima autorizata
  • capacitate cilindrică
  • putere
  • numar locuri

Completarea datelor despre proprietar

Cât despre datele de proprietar, este necesar să aveți aproape de dumneavoastră buletinul pentru a avea la îndemână CNP-ul, serie și numar CI, cât și să puteți completa corect din punct de vedere al veridicității următoarele date:

  • nume
  • prenume
  • CNP
  • carte identitate
  • serie carte identitate
  • județ și adresa de domiciliu

O dată introduse, vi se vor genera oferte de asigurari auto online pentru tipul asigurarii dorite (RCA sau CASCO), din care dumneavoastră să puteți face selecția. O dată aleasă, polita de asigurare poate fi imediat a dumneavoastră în format digital de îndată ce efectuați plata (cu cardul sau ramburs prin curier).

Cum se practică despăgubirea în cazul unui accident auto pe baza unor asigurari auto online?

În funcție de tipul asigurarii pentru care optați — RCA sau CASCO — despăgubirile se vor face diferit. Spre exemplu, pentru asigurarile RCA fără decontare directă, în cazul în care dumneavoastră sunteți prejudiciatul accidentului rutier, decontarea pagubelor se va face pe baza poliței de asigurare a celui care a produs accidentul.

Pe de altă parte, în cazul politei RCA cu decontare directa și în cazul politei CASCO, despăgubirile unui accident rutier în care, la fel, sunteți participantul la trafic prejudiciat, se pot face pe propriile asigurari auto online.

Foarte important de menționat, însă, este următorul aspect: doar polițele de asigurari auto online de tip CASCO vă vor despăgubi în cazul accidentelor provocate din cauza dumneavoastră. În cazul poliței RCA, asigurarea dumneavoastră nu vă va repara daunele proprii, ci doar pe cele ale participantului prejudiciat.

RCA sau CASCO? Alegeți cu încredere asigurari auto online de la Pint.ro!

Aveți nevoie de asigurari auto online? Pint.ro, broker de asigurari auto online vă pune la dispoziție posibilitatea să încheiați simplu și rapid atât un CASCO, cât și un RCA la prețuri avantajoase în funcție de detaliile furnizate de dumneavoastră.

Metoda de plată este facilă, puteți plăti atât cu online cu cardul, cât și ramburs la curier, iar în urma efectuării plății, veți beneficia de asigurare în doar câteva minute. Alegeți să mergeți întotdeauna la sigur cu Pint.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.