Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Amplă acțiune de curățare a mizeriilor de pe Someș, în Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare s-a alăturat campaniei „Curățăm România”, un proiect derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Peste 130 de persoane, reprezentanți din partea Primăriei Satu Mare și a instituțiilor subordonate, din partea Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Gărzii de Mediu, a Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, au participat la o amplă acțiune de ecologizare a zonei dintre podul feroviar și podul tehnologic (Galben), ambele părți ale albiei majore a râului Someș.

În cadrul acțiunii au fost adunate aproximativ 1500 de kg de deșeuri abandonate.

3 comentarii

  1. Tabu Răspunde

    Au iesit puturosii la munca.

    • Altu Răspunde

      Noroc că harnicii au făcut mizerie. Tu și specimenele care fac mizerie ,un bolovan legat de gât și în Someș cu voi. Măcar să hrăniți peștii, că altfel trăiți degeaba

      • Ares Răspunde

        Un pic are dreptate, e nevoie de implicare in teren, o singura iesire in a face ce trebuia sa faca florisal… . In 2017 primaria satu mare a avut niste costuri foarte umflate de la psd in contractele cu florisal.

        Acum ar trebui sa mai vada ca bancile in parc sunt mancate de ploaie, putrede, pentru ca nimeni nu le intretine, baia din parc ar trebui reorientata ca si asa nu se poate folosi.

        Putin spirit de conservare a lucrurilor, reinfrumusetarea parapetilor de langa pasajul rutier de sub podul ferat, si celalt pod ferat nu ar fi stricat sa arate mai bine. Liceul bratianu, un liceu destul de frumos, acel gard ar trebui salvat si intretinut, sa se repare si liceele ramase ce necesita renovare, chit ca se invata nu se invata, este ceva ce tine de cultura, daca liceul este in continuare prea slab, desfintat si reinfintat ca si universitate de medicina sau alte domeni de interes vital.

        Toate acele cladiri abandonate, cea de vizavi de penny in zona unio, care are carmangerie jos si sus bate vantul, fabrica textila, fabricile vechi si noi fara activitate, ar trebui impinse de la spate pentru a le da investitorilor posibilitatea de a le cumpara, taxe mai mari pe spatiile industriale nefolosite, asta ar impinge solutii si nu blocari.

        In zona unio, daca unio numai functioneaza ar merge un spital+ universitate, avand in vedere pozitia. Reconversie fabrica cu cale ferata reabilitata, pentru un investitor auto. Sau alte solutii care se intrevad. Fabrica ar avea potential de reconversie auto, pentru ca in mun. Satu mare se produc atat cablaje, cat si electronice si piese din plastic necesare+ continental carei acopera cauciucurile necesare.

        Trebuie doar inteligenta la nivel administrativ. Asta se poate face doar prin tinerii, care stiu sa vada un viitor ce implica miscare si nu stagnare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.