Ultima actualizare: azi, 11:56
Locale

FOTO. S-a dat startul proiectului: Tabără de vară pentru 80 de orfani ucraineni, refugiați în Satu Mare

Surpriză pentru 80 de copii proveniți din casele de tip familial din Ucraina care sunt acum în grija Primăriei Negrești-Oaș. Copiii primesc cadou o tabără de vară unde vor avea acces, timp de trei luni, la activități sportive și asistență pentru continuarea programului școlar, în cadrul unui nou proiect inițiat de Asociația Caiac SMile, ”Integrare prin compasiune”.

Startul proiectului a fost dat, în mod simbolic, în prezența organizatorilor și a unei părți a beneficiarilor astăzi, joi, 19 mai, la hotelul „Lacul lui Pintea” din localitatea Livada, județul Satu Mare, locul de desfășurare al taberei.

În timpul programului, ei vor primi o masă caldă în fiecare zi, precum și asistență în continuarea programului școlar prin lecții interactive și dezbateri sub formă de jocuri. Pe toată durata de desfășurare, beneficiarii vor primi suport psihic și emoțional din partea personalului implicat în proiect, dar și supraveghere pentru menținerea siguranței și sănătății fizice. Copiii vor fi luați și duși înapoi la locurile de cazare tot de către organizatorii taberei.

Primăria orașului Negrești-Oaș este partener în acest proiect și va asigura transportul copiilor la locul de desfășurare a activităților pe parcursul întregii perioade.

”Salut inițiativa Asociației Caiac SMile și îi mulțumesc lui Ionuț Stancovici pentru că s-a gândit la integrarea acestor copii. Ne bucurăm că îi putem susține și că putem fi un oraș adoptiv prietenos și sigur pentru ei”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

”Dorim să-i integrăm pe acești copii într-o comunitate care are ca nucleu socializarea, dezvoltarea și depășirea limitelor într-un mediu în care să se simtă protejați, susținuți și încurajați să se dezvolte pe toate planurile. Sportul creează un nou cadru de cooperare între popoare, prin transformarea războiului, a violenţei şi a discriminării într-o cultură non-violentă, a toleranţei şi solidarităţii. Le mulțumim partenerilor de la Alu Menziken și Primăriei Negrești-Oaș”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

2 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  Bravo Ionuț! Felicitări!
  Poate ar fi util să afișați undeva datele asociației Caiac SMile, pentru ca doritorii să poată dona cei 3,5% din impozit pentru o cauză bună, în loc să meargă aiurea la biserici, care oricum primesc bani mulți de la stat!

 2. Unu' Răspunde

  Sau încercăm așa:
  CUI: 39156278
  Denumire: ASOCIATIA CLUB SPORTIV CAIAC SMILE
  IBAN: RO77BTRLRONCRT0439025703

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.