Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTOPLAN. Bazin de înot lângă Grădina Romei. Documentaţia, în curs de avizare

Un nou bazin de înot didactic și de agrement se va construi pe strada Crișan nr 37, în zona parcului Grădina Romei din municipiul Satu Mare.

Proiectul noului bazin de înot se întinde pe o suprafață de 13.865 mp, iar obiectivul este realizabil din punct de vedere financiar prin Compania Națională de Investiții. Acesta va fi dedicat în principal desfășurării orelor de înot în cadrul disciplinei sport, precum și asigurării unui cadru optim de petrecere a timpului liber tuturor locuitorilor în baza unui program stabilit.

Proiectanţii au acordat un interes crescut şi spațiilor verzi și amenajărilor peisagistice, prin realizarea unor plantații în incintă, menite să asigure o perdea de protecție către zona de locuire, precum și o zonă de trecere între Grădina Romei și zona de locuințe individuale. Se va asigura o suprafață de spațiu verde cu rol ambiental și de ameliorare a microclimatului local precum și plantarea de arbuști, arbori, plante decorative și flori aferente construcției. Spațiile libere vizibile din circulațiile publice vor fi tratate ca zone ornamentale.

În interiorul lotului se vor asigura 25 locuri de parcare și o zonă de parcare pentru autobuze.

Practic, noul terne urmează să fie construit pe vechea uzină de apă, care urmează a fi demolată. În cadrul acestui teren există în prezent 7 clădiri industriale și edilitare în suprafață de 65 mp, 5 mp, 8 m, 64 mp, 153 mp, 39 mp, 7 m.

Accesul carosabil și pietonal se va putea realiza atât de pe str. Griviţei cât şi pe pe str. Crişan.

Consiliul Local Satu Mare a aprobat predarea terenului către Compania Naţională de Investiţii, care va derula proiectul.

 

 

 

7 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Langa Gradina Romei sau in Gradina Romei? Ca nu e tot una.

  2. Mămăliga-polenta Răspunde

    Pe cât pariu că de acest obiectiv vom vorbi la viitor și peste 10 ani! Asta dacă nu cumva vin ungurii și se apucă să facă pe proiectele lor. Că atunci în maxim 2 ani de gata.

    • H&R Răspunde

      Facem pariu pe fututul lui mă-ta!
      Dacă pierzi, faci ca Oedip, dacă câștigi faci ca Onan!
      Câștigi oricum!

      • Mămăliga-polenta Răspunde

        Că ce faci tu cu mă-ta în particular e exact problema ta! Vezi că te prind de vorbă și la c@aie și te pun să faci ce ai zis mai sus dacă am avut dreptate! Șanse sunt cam 99% ca să câștig pariul.

  3. Szilard Răspunde

    Locul ideal era lângă Cubic, este teren destul , in plus zona rămasă neamenajata ar primi o folosință . Accesul pentru mașini era mult mai bună.

  4. Mincinosi Răspunde

    Presa sm vii numai reclama buna faceti scoteti Ziaristii pe teren merge la
    Iesire din oras pe strada gorunului dupa aquastar e plin de boscheti pe o parte si pe alta, nu este trotuar, oamenii merg pe drum, de rau nu scrie ti nimic ziar politizat

    • c-block Răspunde

      Vezi că aici e portalsm și nu presasm dar sunt și eu de acord. Ambele sunt politizate și ambii practică sportul că unele lucruri nemsobod să se scrie urât la ei. Sau să te legi de anumite persoane politice. Execrabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.