Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

OMS: Aproape 15 milioane de oameni au murit în 2020 și 2021 din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus a cauzat 14,9 milioane de decese la nivel global în ultimii doi ani, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cifrele includ persoane care au murit din cauza unei infecţiei cu COVID -19 precum şi pe cele cu boli şi răni şi care au murit din cauza serviciilor de sănătate suprasolicitate şi a restricţiilor. Cifra totală a deceselor cauzate de coronavirus este de peste 6,2 milioane, a indicat OMS referitor la cifrele trimise către organizaţie de la statele membre.

OMS solicită mai multe investiţii în asistenţa medicală globală, astfel încât tratamentul care salvează vieţi să nu fie amânat în timpul unor crize precum pandemiile.

Institutul SUA pentru Valori şi Evaluare a Sănătăţii a ajuns la o concluzie similară cu cea a OMS, cu o estimare de 15,4 milioane de decese cauzate de pandemia de coronavirus până la sfârşitul anului 2021.

Experţi ai OMS au ţinut cont de faptul că multe decese au fost prevenite datorită restricţiilor impuse de COVID -19. Aceasta include mai puţine accidente rutiere şi de muncă pentru că mulţi oameni au rămas acasă în timpul lockdown-urilor.

Sursa: Digi24

22 comentarii

  1. Josef Mengele Răspunde

    Sugi **** dumnezeule …

  2. misi Răspunde

    si de cancer nici unu! de gripa nici unu! Bravo, bine ca ne-a salvat vaccinul! Pe mortii din cauza vaccinului nu-i numarati? De ce? Ia sa speriati oamenii si cu stirile adevarate de dupa vaccin. Cati au facut infarct? In Germania cu 25% mai multi, si asta este oficial.

    • ... Răspunde

      Și la noi sunt o grămadă de cazuri dar în mod interesant nimeni nu asociază aceste decese subite cu acest lucru. No comment. Eu mă aștept doar ca în caz de un nou val de orice. Când vor pica ca și secerați cei vaccinați și netrecuți prin boală.

      • Altu Răspunde

        Lasă propaganda antivaccinista, mor tot mai multi trecuti prin boala,…. Modificarile facute de virus in organism incep sa lucreze.

        • ... Răspunde

          De aia mor brusc cei sănătoși și vaccinați? Doar ca să vezi nu se recunoaște! Înainte la un caz nou eram băgați brusc la voteț! Acum când e vorba de reversul medaliei e mukles! Ai o logică frate că ești demn de Benny Hill Show! Și la unguri a fost azi un caz, un individ foarte cunoscut și ditamai animalul, sportiv pe deasupra.

          • Real

            Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 72 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

            În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.031 cu 35 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 171 persoane, cu 4 mai mult față de ziua anterioară. Dintre cei 171 pacienți internați la ATI, 156 sunt nevaccinați.În intervalul 05.05.2022 (10:00) – 06.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 11 decese (7 bărbați și 4 femei), dintre care 3 decese raportate anterior intervalului de referință.

            Dintre cele 11 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 5 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

            Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

            Din totalul de 11 pacienți decedați, 9 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Pacienții vaccinați care au decedat aveau vârsta cuprinsă între 69-72 de ani

          • ....

            Ce mintesti de ingheata apele…..
            Esti antivaccin pana in maduva….. Puwli.

          • ....

            Adica 3 puncte… Tinerii sportivi baga in ei toate prostiile pt marirea fortei si muschilor… Cox…

          • Petre V

            Eu nu știu pe nimeni decedat de la vaccin dar am cunostinte, rude decedate de la covid. Matusa nevaccinata a trecut prin boala, dar nu a mai fost bine, a ramas cu oboseala cronică, insuficiențe la mai multe organe, si a murit la 6 luni după.

  3. ... Răspunde

    Și distinct de tot ce se vehiculează au apărut pe timp de pandemie 1 milioan de cazuri noi oncologice netratabile pentru că s-a depistat târziu. Astea tot date UE oficiale dar cu asta nu se mândrește nimeni. Și marea-marea majoritate depistate la persoane încă active! “Felicitări”!😱🤮😲😤💩 Dar probabil asta și era intenția.

  4. Altu Răspunde

    “Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a limitat utilizare vaccinului anti-Covid-19 al companiei Johnson&Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui. ” Parcă vaccinurile erau sigure. O să vedeți surprize și de la restul. Am caz concret în familie, la 4 zile după doza 3 a făcut AVC. După 3 săptămâni e tot în comă. Fanii vaccin îmi pot cere adresa să îi facă o vizită și să îi convingă familia că nu de la vaccin i se trage.

    • Altu Răspunde

      A fost injectat cu Pfizer

    • Herrman Răspunde

      Disteptule, cate cazuri din astea sunt? Si la cati a provocat virusul AVC, infarct, si alte probleme grave ale mai multor organe.
      Antivaccinistii doar atata stiu…. Virusurile parca ar fi inofensivi, niste miei miniatura.
      O sa vedeti in timp ceo trecuti prin boala ce probleme o sa aveti. Pana si cel HPV care multi nici nu stiu ca l-au luat, provoaca peste 10/20 ani cancer intestinal si de col uterin.

      • @Mr.H Răspunde

        Da. Se observă și la tine primele semne clare. Eu zic să te reboosterezi repejor până nu ajung toate vaccinurile exclusiv la medicii de familie pentru că se știe prea bine poziția lor vizavi de problemă. Ar fi păcat să nu profiți de cât mai multe înțepături. Dacă vrei punem de o vorbă bună și la un apicultor. Măcar nu o să ai probleme reumatice.

  5. Vasile P Răspunde

    Eu am facut 3 pfizer, nu am simtit nimic, mai multe cunostinte si un coleg de munca nevaccinati, au murit.
    Anticaccinistilor, muwie!

    • Sâcă Răspunde

      La tine e mai greu oricum cu simțitul. Să fii atent la tine de prin toamnă dacă nu ai făcut boala. Nimeni nu spune că acum-acum apar efectele. Ai răbdare fratello!

    • Altu Răspunde

      @Vasile, plimbă ursu cu minciuni,auzi la el ,”mai multe cunoștințe și un coleg au murit”,pe bune. Nu e bine să fii cunoștință cu tine că mori de covid. Mânca -te-ar cancerul de mincinos

      • ... Răspunde

        E de notorietate cazul de la Tg.Jiu cu acel om perfect sănătos și mort după faza a doua a vaccinării. Dar după un an și ceva de cugetare și de “șerșetare” se ajunge la concluzia că fapta nu este incriminată de codul penal că culmea cel care l-a vaccinat a fost de bună intenție și oricum nu se poate demonstra nimic pentru că nu s-au o prelevat probe biologice că cică nu era moarte suspectă!!! Atunci ce a fost??? Faceți un bine și băgați-vă toate dozele rămase odată ca să scăpăm de voi! Oricum vaccinurile din stoc sunt fix zero dacă vine un nou val. Sper să crăpați morcoviștilor jurmiști că meritați din plin! Dacă ar veni rușii peste noi v-aș pune în primul rând.

  6. Oficial study Răspunde

    April 23, 2021 — Long-haul COVID-19 patients face many health threats — including a higher chance of dying — up to 6 months after they catch the virus, according to a massive study published in the journal Nature.

    A second study, released by the CDC on Friday, also found lingering symptoms months later among COVID-19 patients who originally had mild symptoms.

    For the Nature study, researchers examined more than 87,000 COVID-19 patients and nearly 5 million control patients in a federal database. They found COVID-19 patients had a 59% higher risk of death up to 6 months after infection, compared to non-infected people.

    Those findings translate into about eight extra deaths per 1,000 patients over 6 months, because many deaths caused by long-term COVID complications are not recorded as COVID-19 deaths, the researchers said. Among patients who were hospitalized and died after more than 30 days, there were 29 excess deaths per 1,000 patients over 6 months.

    • ... Răspunde

      Debitezi tâmpenii și le amesteci intenționat. În primul rând tot ce afirmă acest studiu nu se referă la omicron dintr-un motiv extrem de simplu. Omicron nu era mai nicăieri la faza respectivă. Dragul meu neoficial , nu tot ce ți se servește trebuie înghițiti pe nemestecate. Că nu de alta dar faci indigestie. Ca să nu-ți mai povestesc că există riscul ca la un nou val să te trezești îmbolnăvit iar cu toate dozele în tine. Pentru că virusul nu știe că tu ești vaccinat, el doar constată că ești material bun pentru el. Așa că mai bine ai face dacă ai începe să-ți folosești capul și la altceva decât ca și receptor de meniuri mek și keefsi. Să nu cumva să crezi că cineva va recunoaște că e praf totul deja! Sau că ei au greșit undeva! De vină sunt antivaxerii pentru orice. Eventual acuma mai nou poate și Putin.

  7. PresaEfake Răspunde

    Deci vreo 7 milioane pe an in întreg globul!!! Din vreo 9 mii de milioane , ca sa se înțeleagă. Ei au prezis 7 milioane doar in Romania. Daca te sperie nr asta de 7 milioane din 9 miliarde, esti prost ca gardu. Pandemia o fost cel mai mare tun tras populației. Acuma toți căcănarii provax din vârf sunt luati prin tribunale si acuzați ca ne-au tras in piept. Rusine celor care au susținut pandemia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.