Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Adrian Cozma: Propunere liberală adoptată. România va produce energie verde pe terenurile mai puțin fertile

Deputatul PNL Adrian Cozma, inițiator al legii care facilitează producerea de energie din surse regenerabile pe terenuri agricole degradate, consideră că măsurile liberale vor aduce investiții importate, energie curată mai multă și prețuri mai mici pe facturile românilor:

”Le mulțumesc colegilor deputați care au votat pentru inițiativa liberală care va facilita construirea de parcuri de producție a energiei regenerabile din sursă solară, eoliană, biomasă, biolichide și biogaz pe terenurile agricole cu productivitate foarte slabă. Într-o perioadă în care toate statele europene caută soluții la criza energetică determinată de Rusia, soluțiile propuse de PNL ne vor ajuta să scăpăm definitiv de dependența energetică din import. Este o lege extrem de importantă și pentru succesul implementării Programului Național de Redresare și Reziliență, pentru realizarea de investiții din fondurile nerambursabile pe care Comisia Europeană ni le-a pus la dispoziție. Modificările propuse de noi, liberalii, elimină și piedicile administrative care, în anii trecuți, au blocat realizarea de capacități de producție de energie curată. Am încredere că investițiile care se vor realiza în România în baza acestei legi se vor vedea în viitor și în prețuri mai mici pe facturile pe care le plătesc gospodăriile și antreprenorii români. Oricât nu ar vrea să recunoască unii, energia curată, regenerabilă, este resursa viitorului”, a spus deputatul Adrian Cozma.

7 comentarii

  1. Manea Răspunde

    Pai asta este ce si-a dorit UE de la Romania . Acum finantam una , alta , ca sa scoatem din circuitul agricol cat mai mult teren si sa cumparam paine congelata din Franta .

  2. Cetatean Răspunde

    De ce sa distrugem terenurile agricole? Pamant avem, oameni avem. De ce sa nu producem nou mancare pr toată Europa ? Ca turism nu avem și undustria ati pus-o pe butuci? Atat ne-a mai rămas. Pământul. De ce sa nu-l cultivam ? Ca sa murim apoi de foame și ss cumpărăm ulei cu 20 lei litrul? Sau cirese cu 100 lei ? Nu ti-i rușine Cosma ? Numai căcaturi scoți pe gura. Dacă ai fi chiar patriot si ai iubi tara asta ti-ai da demisia ca sa faci un mare bine tuturor. Ai o gândire de bisnitar mărunt, care se bucura de fiecare 50 de bani furat. Si m-am ingretosat cand deschid ziarul sa-ti vad mutra. Oana acum cand te vedeam aveam o nevoie urgenta sa merg la wc. Dar si organismul.mru s-a adaptat. Nu mai am nici aceasta reacție. Esti prezent oriunde întorc capul. Cred ca singura soluție este sa plec în munți unde sa ma rog în liniște sa nu te mai vad și sa nu mai aud de tine

    • T 1918 Răspunde

      Din pacate avem probleme mari cu oameni. Cei activi si buni au luat strainatatea , pentru un trai decent. Am ramas doar betivanii si puturosii.

    • @ cetatean Răspunde

      Cum sa producem pt toata Europa, cand nu putem sa producem destul nici pt noi…
      Ne apropiem de 48% din necesar.
      Ungurii reusesc 142%, dau si la export…. Balanta lor e mult mai buna.

  3. bou Răspunde

    ba cosma
    gaozarule ai teren acolo la ferma ta de evhitatie si vrei sa ti pui panouri gaozarule, auzi tu oe terenuri agricole, ba esti prost, pai orice teren agricol fara productivitate iti face produse daca il fertilizezi ii pui gunoi, esti cel mai mare prost din PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.