Ultima actualizare: azi, 14:08

Locale

Ciucă anunță o compensare de 50 de bani/litru la carburanți. Măsura se va aplica timp de 3 luni

Premierul Nicolae Ciucă anunță că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni, titrează Digi24. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.

„Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă.

El a precizat că această decizie a fost luată „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”.

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.

La finalul acestei perioade, guvernul va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri.

Sursa: Digi24

 

11 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Wow !!! Un bust real dat economiei. La TVA trebuia sa lucreze, nu la compensarea pretului.

  2. Altu Răspunde

    Ai râde când îl auzi,dar din păcate suntem într-un așa rahat că poți doar să plângi. 50 de bani,care nici nu se vor vedea,pt că prețul va crește în continuare. O plafonare ca în Ungaria s-ar vedea dar nu ,noi suntem cu “slavă Ucraina”.

  3. Fanica Răspunde

    Slava Ucraina……. mulțumim mult. Mulțumim că ne ați băgat în rahat cu prețurile asta aberante…….

  4. desteapta-te romane! Răspunde

    sunteti imbecili, ce treaba are guvernul nostru hot mafiot cu ukraina????????? ei maresc toate accizele si taxele ca sa aiba bani pentru salarii rusinos de exagerati, indemnizatii si pensii speciale!!!! pana acum era de vina covidul acum e razboiul, adevartul vinovat este poporul asta imbecil care inghite fiecare galusca iesita din curul mafiotilor!

    si imediat va sari un postac mafiot cu injuraturi 😉

    • K9 Răspunde

      Mare dreptate ai .

    • Macilaci Răspunde

      Tu ști ca zilnic trec în Ucraina sute de auto cisterne cu motorina și benzina cu titlu de ajutor de război “slava Ucraina” ia ghici cine le plătește pulimea din România și eu, de aceea trebuie sa fie 9 lei motorina și benzina.

      • ... Răspunde

        Din lipsă de covid ai devenit expert în conflicte militare și ajutoare umanitare? Acum asta scrie în fișa postului la tine? Nu vezi că nimeni nu te mai bagă în seamă că te-ai făcut maro bugăt pe vreme de pandemie? Mai bine bagă-n tine vrei trei boostere că ar fi păcat ca bunătatea de vaccin să se irosească! Că nu-i bun la nimic și aia e sigur! Era să uit. Te salută soțul doamnei von der Leyen! Știi unde lucrează, nu? Asta ca să îți dai seama de ce oare e secret contractul de achiziție a vaccinului. Oare de ce?😱🤔😲🥴🤮💩💩

  5. HH Răspunde

    Multumim din suflet !!!. E binevenita.
    Din inima partidului, pentru cele 3 luni.
    Teneti-o tot asa. Nu va lasati intimidati de popor , dragi politicieni.
    La anu sau cind va fi mascarada cu alegerile, va votam inca odata.
    F(_)tuv’n gat….@#$%^&*. nu ma pot exprima la limita bunului simti, ca pica serverele de la Google.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @HH, și ce noroc pe noi că pensiile speciale au fost desființate iar aparatul bugetar prea umflat a fost redus!!!
      Sau zici că aia nu e la noi și ai noștri fac exact pe invers orice???? Apoi oare se vor mira peste doi ani la alegerile generale????? Că oare oamenii de ce nu îi mai votează????? Până când credeți că puteți susține aberația asta? Și cine v-a dat dreptul ca să “uitați” din senin promisiunile voastre față de horeca pentru susținerea cheltuielilor cauzate de cazarea ucraineenilor??? Totuși cine vă credeți? Că nu vă crapă obrazul! Mă mir că nu crapă litosfera sub picioarele voastre! Tectonica globală să vă mănânce! Statul român este cel mai mare hoț și cel mai parșiv angajator! La unguri prețul e maximalizat din octombrie anul trecut mult dinainte de război! Dar voi ziceți probabil că ungurii își permit! Că ei au zăcăminte care să asigure 40% din necesarul intern și nu noi! Că noi dăștepți ce suntem am vândut totul pe nimica toată la OMW! Și cine a vândut? Adrian Năstase și marele șef negociator al procesului de vânzare Traian Băsescu! Aplauze pentru cei mai mari hoți! Până nu pică o bombă atomică așa selectiv pe clasa politică autohtonă nouă nu o să ne fie bine în veci!

  6. NULITĂȚI POLITICE Răspunde

    Atât sa putut..nu vă e rușine viermilor..și ne cereți votul..50 de bani meritati..excremente politice..RUSINE SĂ VĂ FIE..

    • România reală Răspunde

      Eu așa cred că s-a calculat cât este minim minimorum ca să nu murim de foame și după calcul din suma respectivă au acordat 80%. Că dacă se va vocifera vor acorda diferența de 20% ca să ne închidă gura. Bătaie de joc instituționalizat la nivel guvernamental.😱🤔🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.