Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Adrian Cozma sesizează Prefectura în cazul parcării subterane: Este cu dedicaţie. Vom opri acest demers

Deputatul PNL Adrian Cozma a depus în această dimineaţă la Instituţia Prefectului o sesizare prin care arată faptul că hotărârea de consiliu local privind construirea parcării subterane din faţa hotelului Dacia conţine mai multe nereguli. El i-a transmis primarului că Satu Mare nu e de vânzare şi a spus că va opri acest demers atâta timp cât licitaţia este una cu dedicaţie.

“După ce am parcurs hotărârea de consiliu am sesizat mai multe nereguli, cel puţin din punct de vedere al legalităţii. Le-am depus la prefectură, în atenţia domnului prefect şi aştept să se facă o analiză din punct de vedere juridic a acestei hotărâri. Din punctul meu de vedere această hotărâre privind parcarea subterană din faţa hotelului Dacia are mai multe elemente de nelegalitate şi sunt convins că specialiştii, juriştii din cadrul Instituţiei Prefectului vor analiza şi vor face ceea ce trebuie să facă”, a spus Adrian Cozma.

El a subliniat că Primăria nu a fost în stare în 32 de ani să construiască o parcare, arătând că Oradea a construit în ultimii ani 5 parcări supraterane în centrul oraşului unde ora de parcare este 2,5 lei, în vreme ce în Satu Mare parchezi lângă bordură şi plăteşti 1 euro plus TVA.

“Nu trebuie să facem foarte mari eforturi ca să ne dăm seama pentru cine este pregăti acest proiect.

Am depus plicul privind viitorul concesionar la reprezentanţii presei. În momentul de faţă este clar că este avantajată o anumită firmă. Noi avem 4 operatori hotelieri cu care nimeni nu a discutat, iar aceştia e clar că sunt dezavantajaţi. Încă o dată transmit Primăriei şi revină asupra acestui proiect, să facă un proiect, nu cu 100 de locuri de parcare, cu mult mai multe locuri de parcare, iar celelalte aspecte privind modul în care este creionat acest aspect, avantajează în mod categoric o anumită societate. Povestea spusă că orice privat poate să vină la licitaţie este falsă. Nimeni nu o să vină atâta timp cât schiţa este făcută cu două căi de acces din parcarea subterană către hotelul Dacia cu două lifturi. Este clar că este făcută cu dedicaţie. Noi acest demes în vom opri”, a arătat deputatul.

Liderul PNL Satu Mare consideră inadmisibil faptul că nu au fost consulaţi operatorii, cele patru hoteluri din centru.

„Îi solicit primarului să revină asupra acestui proiect până nu e prea târziu. Satu Mare nu este de vânzare pe bucăţi. Satu Mare este al sătmărenilor şi aşa trebuie să rămână”, a arătat Cozma.

29 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Dl Cosma este avocat, locuieste in municipiul Satu Mare si poate ataca in contencios hotararea cu pricina . Astfel va demonstra ca este profeionist . A da indicatii la altii …in caz de esec va recurge la aprecieri negative . Vrea castane cu mana altora .

    • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

      Din pacate acest Cozma, ca nici intr-un fel nu il pot numi Domn, orice se intampla in oras sau judet, fie bine fie mai putin avantajos, tot ataca. Problema mea este ca propozitiile pe care le tot repeta in tmpul campaniilor electorale, nu pot sa zic ca erau promisiuni ci povesti de adormit copii, au c-am disparut din prezentele sale din mass media. Ma refer aici la:
      – deschiderea centurei in totalitate la mijlocul lunii mai 2022
      – scaderea sau scoaterea accizei la carburanti
      – constructia a zeci de kilometri de strada noua in judet
      Astea sunt doar cateva, in ultima vreme cand apare poza lui unde va doar cu atac. Exista proverbul: Cea mai buna aparare este atacul

      • c-block Răspunde

        @Sathmarer Staatsbürger. Prostia cea mare este că i se și furnizează muniție lui Cozma absolut gratuit!

  2. Adi Răspunde

    A sesizat prefectur…..l-a luat pe ciurdarul de Romeo Pop și la pus sa scoată castana din foc,ba cozma stamarenii numai sunt așa de prosti,sa vezi tu la alegeri ce castane îți iei cu promisiunile pe care le-ai făcut și te-ai făcut că plouă!!!

    • Nagasaky Răspunde

      Unii au ramas tot prosti. Vezi comentariul tau. Plin de greseli gramaticale. Si mai faci pe altii ciurdari. Nu stii nici sa scrii, d-apoi sa gandesti.

  3. c-block Răspunde

    @all. Se prea poate. Dar că miroase de la o poștă că e cu dedicație și aia e sigur. Și mai mult decât atât este foarte dubioasă insistența asta agresivă. Nu sunt fan deloc al lui Cozma dar aici cam are dreptate. Plus că e vorba de patrimoniul orașului și nu de un ciuriburi de chioșc de ziare.

    • Adi minune Răspunde

      Ce dedicatie, cand ăia vor sa faca pe cheltuiala lor???

      • c-block Răspunde

        Ia mai gândește unde-i dedicația! Dacă nu ești lămurit uită-te la groapa vizavi de la finanțe! Cred că are majoratul deja! Și mai citește ce înseamnă domeniu public ori patrimoniul public al unei primăriiși ce presupune. Primarul trebuie să ltie oentru că e jurist. Iar dacă nici după asta nu pricepi atunci lasă-te păgubaș, bine? După cum am mai scris am impresia că cineva vrea să-și îmbogățească colecția de dosare. Treaba lui. Riscul e că pornește lucrarea să zicem cam în doi ani (mai repede nu are cum) și între timp centrul vechi rămâne blocat de lucrări mai mulți ani.
        Mă gândesc așa în mine că dacă spargem accesul la Dacia cum se va mai reabilita hotelul! Teleportăm tot?

        • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

          Intr-un fel iti dau dreptate, insa groapa vis-a-vis de finante acolo este alta situatie. Acolo nici pana acum nu s-aterminat sau clarificat problema retrocedarilor. Inca mai exista si acuma procese al cui e o parte sau mai multe parti din teren.

          • c-block

            Eu m-am referit la faptul că tot parteneriat public-privat este și cum de s-a văzut că nu iese pasiența dl. Bodi s-a teleportat pare-mi-se la Debrecen cu tot cu familionul. Dar dacă unele terenuri încă sunt în litigiu atunci dumnealui cum de a intrat în patrimoniul parteneriatului cu terenul? Acel teren pe care l-a primit în mod foarte interesant ca și despăgubire. Pentru că era a statului, casele de acolo au fost demolate iar proprietarii de bine-de rău despăgubiți. Mi se pare ceva foarte tulbure cu astfel de tipuri de afaceri și nu cred că sunt singur cu asta. Noi ca și municipiu am ieșit clar în pierdere la acest capitol. Răspunde cineva? Da’ de unde!!!

  4. c-block Răspunde

    @Sathmarer Staatsbürger. Prostia cea mare este că i se și furnizează muniție lui Cozma absolut gratuit!

    • Nagasaky Răspunde

      Si daca ar fi asa (pentru ca nu ai dovedit nimic in acest sens), pentru mine si pentru satmareni, e mai important că mai are cineva curaj sa se puna cu cei care fac nereguli in acest oras. Iar daca are si surse si resurse, bravo lui.

      • c-block Răspunde

        @Nagasaky, tare mi-e frică că dacă Cozma ar ajunge primar la noi aceste mișmașuri ar fi nimica față de ce s-ar întâmpla atunci. Dar prefectul trebuie prin lege să facă control de legalitate! Foarte bine! După mine ceva nu e în ordine în inițiativă și mai ales agresivitatea unora din echipa inițiatoare mă pune pe gânduri. Să vedem ce urmează.
        PS. Controlul de legalitate oricum se făcea. Deci să nu cumva să apară careva și să zică că e meritul lui Cozma!

        • Nagasaky Răspunde

          Trebuie sa fim atenti la fricile tale…Ca le proiectezi pe altii si sunt doar ale tale..N-ai de unde sa stii ce va face Cozma… Nici eu, nici tu nu stim. Asta iar e tipic sa ne plangem orice se face sau se vrea a face. Si macar daca ar fi realitati, nu doar frici.

  5. Jony Răspunde

    Politicianul tipic -etalon din 90 incoace.
    Nu vindem tara, NU..Nu…si …iarasi Nu. Să ne opunem la orice.

    • abc Răspunde

      Este o poveste trasă de păr. Punct. Nici nu ar trebui să discutăm despre așa ceva. Nu așa se rezolvă problema.

    • Nagasaky Răspunde

      Pe principiul, dormiti linistiti ca oricum se fura. Din fericire, nu-s toti ca voi.

  6. Dos Santos Răspunde

    Bă maimuțoiule iară ne crezi proști? Iata ca nu suntem:
    1. Esti un traficant de țigări notoriu, protejat (încă) de ministrul Bode
    2. Ai făcut și faci afaceri murdare cu Mitică Ofsaid (Dumnezeu sa-l odihneasca), cu Beny Kira, cu fam. Țânțaș, cu Michel Muresan, cu Mircea Govor și alți șmenari bine cunoscuți ai jud SM
    3. Ai promis ca scazi prețul la combustibil! ÎȚI MAI ADUCI AMINTE DOBITOCULE???
    Mai bine hai sictir, că ne-am cam săturat de tine.

    P.S. la căldura asta nu ne trebuie pizza si ceai fierbinte bufonule!!! 🤡🤡🤡

  7. Adi Răspunde

    Felicitări domnule deputat , sunteți unic așa trebuie acționat ungurii acaparează tot în oraș cultură , sport ,medicină tot , tot .
    Suntem foarte slabi , trebuie sa avem un singur candidat și scăpăm de ei .

    • Nagasaky Răspunde

      Nu suntem deloc slabi. Doar ca-s mai multi candidati si nu ia nici unul. Cozma singur, ar fi o idee buna.

  8. Attila Hunul Răspunde

    Incet, incet si sigur gruparea culturalo-iudemerista din România (Satu Mare) în cârdășie și cu sprijinul unor servicii din Hungaria, ajutate de anumite cozi de topor, pun stăpânire pe tot ce pot în Transilvania. Pentru Hotelul Dacia/ Ponnonia , un proprietar roman a intrat la pușcărie că nu a avut bani să-l renoveze, azi când proprietar este statul maghiar/Orbán și hotelul este în paragină de ani de zile, nu mai este nici un bai. Toți iudemeriști din Satu Mare tac chitic ( rețineți: nu e vorba de etnicii maghiari, oameni de rând!,,), amu’ ie’ bine!
    Dați și parcare privată acelei ,,firme” și lăsați-i pe ceilalți patroni/ chiriași de spații din centru cu ochii în soare ! Ei sunt doar fraierii plătitori de taxe și impozite pentru noua ,,elită bugetofagă”!

    • Otilo Răspunde

      Lasa-o mai moale Hunule!
      Stim cu totii ca Tantas nu de aia a facut puscarie pt ca nu a renovat, ci pt faptul ca A DISTRUS! (Vezi beciul, spargeri de pereti rezistenta, pasajul Dacia)

      E o mica-mare diferenta!

  9. Bogdan Dumitras Răspunde

    Cozma a încercat și în 2017 sa împiedice construcția mall-lui NEPI împreună cu Bud

  10. Neagu Răspunde

    Maaaaaa kkt cu ochi !!!! Ce ai facut TU pentru orasul si judetul asta ????? Fripturistule, sunteti niste oameni de 50 de bani cu spusese sefu vost’ mutalaul din Cotroceni

  11. c-block Răspunde

    @Nagasaky. Am vrut să formulez elegant. De fapt îmi cam dau seama ce hram poartă. Mai gândește-te ce știi despre el, ce se vorbește despre el apoi înmulțește-l cu cel puțin 5. Cam asta e capacitatea unui politician român. Când se vede înscăunat își dă frău liber la imaginație. E valabil și pentru mr.K. La un moment nu mai contează ce trebuie să facă ci mai degrabă ce poate să facă. Și se poate întâmpla ca cele două să nu coincidă deloc. Pot să dau n+1 exemple.

  12. xpert86 Răspunde

    Proiectul privind construirea unei parcări in P-ta Libertății ei inuutil!!!!! Nu este o lucrare de interes public, orice parcare intr-un oras se face de regula de municipialitate sau autoritatile locale la periferia orașelor pentru a se evita aglomerarea orașelor cu masini din alte județe! Cine are putere financiara ca sa construiască pentru o investitie privată, ca de exemplu un mall, poate construi o parcare subterana pentru clienti, asa fac toti investitorii adevărați!!! O parcare in centrul vechi al orasului Satu Mare nu are nicio legatura cu interesul public!!! Le dau un sfat tuturor consilierilor locali si primarului, sa creeze locuri de parcare pe partea carosabila prin reducerea trotuarelor pentru ca orașul are mai multi soferi ca pietoni!!!! Trotuarele si spațiul verde ocupa prea mult loc intr-un oras aglomerat de un parc auto prea mare!!!! Consider ca HCL privind construirea din banii publici a unei parcarii in Pta Libertății nu reprezinta un proiect viabil pentru Satu Mare si nu va rezolva nimic din aglomerația urbană a orasului cauzată de traficul rutier!!!! Lărgirea străzilor prin reducerea trotuarelor si a spațiilor verzi ar fi singura solutie!!!!

    • Nagasaky Răspunde

      Da. Total de acord. Nu este in interes public parcarea, la asa putine locuri de parcare. Bani aruncati aiurea. Se ,,vede” de la o posta ca e cu dedicatie. Poate pentru patronul ungar al Dacia.

  13. Jack Răspunde

    Mai exact, cetateanul de rand, platitor de taxe si impozite o ia la m(_)ie de 2 ori ?
    Una la mana, adica se cedeaza la primarie, primaria se crediteaza cu citeva milioane de euro pentru demersuri, iar lunar primaria tot din banii nostrii plateste rata bancara.
    Doi la mana, dupa finalizarea lucrarilor, daca vrei sa stationezi platesti taxa de parcare.

    .

    • Info Răspunde

      Primăria nu se creditează pentru că cedează către un privat practic domeniul public, patrimoniu propriu ca apoi acel privat să facă pe banii săi o parcare subterană pe care apoi să pună biruri și taxe practic cum vrea el! Că doar nu e maica Tereza!? Apoi dacă vom avea parcarea aia probabil ne vom uita la ea că cine e să-i stabilească la un privat cât cere pe metru pătrat acolo? În acest sens numai trebuie văzut cam cum se construiește un preț la noi. Când e ceva afacerea ta atunci frate totul e din aur, neasemuit, fără de pereche și scump dar când te folosești de facilitățile altuia întotdeauna oamenii pun întrebarea că de ce nu cedează dreptul în cazul de față de parcare gratis? Gândește-te că acolo e Procuratura! Oare ei ca și speciali nu vor fi iertați? Că dacă da nu am făcut nimic. Că la numărul de mașini numai la câți clienți va avea Dacia plus mașinile Procuraturii, care circulă pe acolo în interes de serviciu, imediat parcarea va fi plină! Și atunci mă întreb ce am făcut? Păi am creat o afacere pe domeniul public unui privat, așa cu dedicație! Și la final problema de la care a pornit totul a rămas nerezolvată!!!!
      Deci nu e vorba că se ia un credit suplimentar pentru că va fi din banii privatului dar se aduce atingere patrimoniului public! Cum se cheamă asta în codul penal? Domnule primar jurist aveți cuvântul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.