Ultima actualizare: azi, 20:01

 

Locale

FOTO. Biblioteca din Micro 17, inundată! Mii de cărţi distruse

Biblioteca din Micro 17 a fost inundată din cauza defectării canalizării la un apartament, iar mii de cărţi au fost distruse. Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare informează printr-un comunicat de presă, că Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” din Cartierul Micro 17 este temporar închisă.

„Suspendarea temporară a activității este cauzată de producerea unei inundații severe a spațiului de la parterul imobilului de pe B-dul Independenței nr. UH 42–44. Apreciem faptul că producerea inundației este accidentală, și nu provocată cu rele intenții. Concret, a refulat canalizarea în apartamentul situat la etajul I, chiar deasupra filialei. Din păcate, apartamentul este nelocuit, fapt ce a determinat o acumulare mare de apă reziduală, în zilele nelucrătoare de la finalul lunii mai, a.c. Consecință a acestui fapt, apa a pătruns prin planșeul care separă cele două niveluri în spațiul ocupat de filială și a produs inundația, afectând pereții, instalația electrică, rafturile și mare parte din cărțile depozitate în încăperile destinate serviciilor pentru public. Publicațiile dispuse în regim de depozit nu au fost afectate, însă expunerea lor îndelungată într-un mediu cu umiditate crescută poate afecta iremediabil condiția și sănătatea acestora, știut fiind faptul că hârtia absoarbe foarte repede umiditatea din aer”, precizează Biblioteca Judeţeană.

Prin urmare, conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare a dispus măsura mutării temporare, la sediul central, a celor aproape 25.000 de publicații, izolarea și tratarea cărților afectate de apă pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaților și a publicului cititor.

Totodată, s-a dispus identificarea unor spații situate în Cartierul Micro 17 care să corespundă cerințelor minime de funcționare a unei biblioteci de cartier, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie redeschisă filiala.Până atunci, utilizatorii serviciilor oferite de Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” sunt invitați și încurajați să frecventeze punctul unic de deservire a publicului, deschis la noul sediu al instituției, pe Strada Iuliu Maniu nr. 2 pentru a beneficia în continuare de serviciile bibliotecii publice.

Un comentariu

  1. a Răspunde

    Urneaza multe alte inundatii de tipul acesta. La majoritatea blocurilor construite cu 30-40 de ani, in urma.
    Intr-o comunitate mica, nornala, cum e Satu Mare, firma de apa/canal, in cazul nostru Apaserv, ar trebui sa ofere solutii tehnice gratuite si contra cost lucrari de refacere a canalizarilor situate in interior.
    Inteleg ca sistemul trebuie si este competitiv, dar pe piata sunt numerosi Dorei. De acceea as dori ca Apaserv sa execute lucrarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.