Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

FOTO COD PORTOCALIU. Val de caniculă peste Satu Mare. Temperaturi ridicate şi nopţi tropicale

Un val de caniculă va ajunge în această săptămână peste judeţul Satu Mare. Meteorologii se aşteaptă la temperaturo de până la 39 de grade Celcius şi un indice de disconfort termic accenturat, potrivit Severe Weather Alert Romania.
ALERT // Val de căldură, maxime de 35-39°C, disconfort termic accentuat (28 iunie – 1 iulie) 🌤🌡
1. 28 iunie, orele 10 – 21
🟨 COD GALBEN
📍 vestul și nord-vestul țării
🌡 În zonele joase de relief din Banat și Crișana, vremea va deveni caniculară, iar maximele termice se vor situa în jurul a 35-36°C. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
– – –
2. 29 iunie – 1 iulie
🟧 COD PORTOCALIU
📍 Banat, Crișana și parțial nord-vestul Transilvaniei
⚠️ Miercuri, joi și vineri, în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și local Sălaj, valul de căldură se va intensifica, astfel încât temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-39°C, apropiindu-se de recordurile lunare, iar cele minime nu vor coborî sub 20-23°C, caracterizând nopți tropicale. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând valori de 82-83 de unități.
ℹ️ Notă: în funcție de evoluția și intensitatea valului de căldură, avertizarea va fi actualizată dacă situația va impune emiterea codului roșu (30 iunie și 1 iulie).
🟨 COD GALBEN
📍 cea mai mare parte a țării
🌡 Miercuri și joi pe arii extinse în zonele de câmpie și podiș, iar vineri (1 iulie), în regiunile vestice, nord-vestice și sud-vestice, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34-37°C, iar cele minime local se vor situa în jurul a 20°C, pragul unei nopți tropicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.