Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO/VIDEO. Pui de barză salvat la Odoreu. A fost repus în cuib

În aceasta după-masă, pe strada Plopilor din localitatea Odoreu a avut loc o acțiune mai puțin obișnuită. S-a intervenit pentru salvarea unui pui de barză care a atârnat din cuib între conductorii de electricitate.

,,Cu ajutorul domnului Ioan Bumba reprezentantul societății Electroden CONS SRL, am reușit să salvăm acest puișor și sa îl repunem în cuib alături de celălalt puișor”, se arată într-o postare pa pagina de Facebook a comunei Odoreu.

Barza albă (Ciconia ciconia) este o specie ocrotită de lege pe întregul ei areal de răspândire, conform prevederilor OUG 57 din 20 iunie 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei sălbatice, cu completările si modificările, anexa 3.

4 comentarii

  1. joliku Răspunde

    Daca tot scrieti in latina, de ce nu studiati comportamentul acesteia pe timp de seceta. Barza l-a aruncat, si il va arunca din nou.

  2. Norick Răspunde

    Nu are treaba cu stirea , dar legarile alea de curent oare sunt la normele standarde din UE ?? 😛 😀
    Peace! 🙂

  3. ecologist Răspunde

    Mai este încă aproximativ o săptămână până puii de barză încearcă să zboare. Deci nu a căzut din cauză că nu știe să zboare sau că zboară prost. Dacă era puiul căzut sub cuib înseamnă că a fost eliminat de ceilalți fiind considerat prea slab. Niciodată nu voi oricepe pe cei care pun puii înapoi în cuib pentru că natura așa funcționează. Se cheamă selecție naturală. Puiul fiind considerat prea slab părinții selectează și își cresc mai degrabă pe cei mai puternici. Oameni buni! Acești pui în august trebuie să reziste la un drum poate până în Africa de Sud dar până în Kenya sau undeva prin apropiere sigur!!! Dacă vrem să ajutăm puiul trebuie luat în îngrijire de oameni. Oricum nu prea are șanse pentru că nu prea va mai apuca mâncare. Acum pricepeți? Deci o știre lacrimogenă și o acțiune fără de cap și fără rost. Mai bine ar fi sunat la dl. Fazekas la societatea de ornitologie. Refuz să cred că cei de la ziar nu au datele de contact ale domnului.

  4. Fasz Răspunde

    Deși pare a fi un gest umanitar, nu ne dezvăluie decât lipsa de cunoștințe a unor șefi de la ISU! Puiul de barza trebuia salvat, dar nu pus înapoi în cuib, de unde el fusese eliminat. Trebuia dat unui refugiu pentru animale rănite, poate există în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.