Ultima actualizare: azi, 16:20
Locale

PROIECT. Consiliul Județean investește 30 milioane lei în Palatul Administrativ

Consiliul Județean investește 30 milioane lei în Palatul Administrativ. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare” are o valoarea totală de 29,2 milioane lei, fiind un proiect prin care Consiliul Județean va reduce semnificativ consumul anual al resurselor de încălzire pentru clădirea Palatului Administrativ.

Proiectul prevede termoizolarea unor componente ale clădirii, realizarea unei instalații de încălzire care va folosi aceeași instalație de distribuție a agentului termic, înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare carcasate, precum și realizarea unei instalații centralizate de climatizare în locul aparatelor individuale de aer condiționat.

De asemenea, vor fi înlocuite conductele și coloanele de distribuție pentru apă rece din interiorul clădirii, vor fi termoizolate conductele de distribuție pentru apa rece de consum, se vor monta baterii monocomandă cu debit redus, iar obiectele sanitare vor fi înlocuite.

Totodată, proiectul propune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu altele noi de tip LED și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice monocristaline pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.

După semnarea contractului la București, în prezența primului-ministru, Nicolae Ciucă, a viceprim-ministrului Kelemen Hunor și a ministrului Cseke Attila, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat: “Este un proiect deosebit de important pentru noi, deoarece prin acest proiect vom putea economisi sume considerabile. Totodată, este îmbucurător faptul ca suntem primul Consiliu Județean care a semnat un contract prin Planul National de Redresare și Reziliență”.

 

16 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Bani aruncați pe geam , oameni incompetenți care politic stau la întins mâna.
    Medicul dentist din poză , duduia blondă nu trăiește din meseria ei , dar poate trăiește bine din proiectele soțului .

    • s Răspunde

      Adi, ce pacat ca TU le stii pe toate si i-mi pare nespus de rau ca esti doar un NIMENI

  2. c-block Răspunde

    Două cuvinte vreau să spun: Mission impossible. Dar nu strică să se încerce ca măcar să se mai limiteze risipa. Că până la urmă tot contribuabilii plătesc facturile enorme de acolo. Dar tehnic e foarte dificil pentru că e o enormitate de beton rece acolo.

    • Techno Răspunde

      Geamurile au fost schimbate, anveloparea este imposibila, bucatile mari de beton ce stau afara sunt ca niste aripioare de radiator, degeaba se izoleaza peretii, ca nu fac nici o eficienta.

      • c-block Răspunde

        Știu și eu asta. Dacă ar vedea oamenii de rând ce facturi se achită pe clădirea asta din banii greu adunați……😱😱😲 Eu cred că ideea este ca să mai reducă consumul. Doar că în cazul minunii ăsteia de mizerie de clădire pe care unii pafariști tare vor s-o protejeze, a se vedea în acest sens discuțiile interminabile în spațiul public cu ocazia reabilitării centrului nou, discuții la care s-au subscris doar pe considerente de ei știute și arhitecți, deci această clădire e ca o piatră legată de gâtul nostru.💩😭🤯

      • s Răspunde

        La cladirile cu ventilatie fortata centralizata nu se tine cont de inertia termica a peretilor exteriori, acestia se pot izola si din interior. Se poate daca se vrea.

  3. Florica Răspunde

    Demult trebuia demolat.

    • c-block Răspunde

      Aia e buba ca nu prea se poate. E full de beton armat, nu s-a făcut economie la material chiar deloc.

  4. Helga Kisz Răspunde

    Cu banii astia ma angajez sa il demolez si sa fac alta cladire mult mai moderna . Profitul o sa il scot din fierul vechi

  5. A Răspunde

    Nu suntem de acord

  6. Soim Răspunde

    Oameni buni, sincer, Aia toti, s-au adunat in poza acolo, ca se schimba niste becuri in Palatul Administrativ.Rasul curcilor, serios.

  7. Vasile Răspunde

    Așa se cheltuiește bugetul orașului,pe zilele orașului și reparații,de aici se poate dura mai ușor.Dar asta este avem ce-am votat.

    • s Răspunde

      Mai Vasilica, e vorba de bani cheltuiti de Consiliul Judetean din bani publici veniti din Bucuresti nu de la Primaria Satu Mare. Le cam amesteci.

  8. Norick Răspunde

    @s-Tu nu te faci chiar esti prost.

  9. Opinie Răspunde

    Unii se pricep la toate, altii la daramat ce-au costruit ceilalti, Cei mai multi sunt clarvazatori. E ca in poezia din clasele primare , Racul , Broasca si o Stiuca…..Cladirea e in stil brutalist. Mai sunt si-n alte tari cladiri in acest stil,asa ca spor la treaba celor care fac ceva .

    • abc Răspunde

      Doar că dacă era careva decident cu cap la momentul respectiv tot centrul nou se construia unde e acum mall-ul și nu acolo unde e în speranța că încet va păpa tot centrul vechi. Și nu era tâmpenia să tot traversezi Someșul pentru orice pentru că 2/3 din localnici stau la sud de Someș în schimb foarte multe instituții sunt la nord de Someș. Atât. Iar clădirea este un deșeuri arhitectural brutalist brutal-comunist. Exact așa stă acolo cam cum stă cuțitul în spatele omului înjunghiat. Nu are nici o treabă cu arhitectura orașului și nici măcar a zonei adiacente. părere personală. Arată ca dracu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.