Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Restricții de circulație in Ungaria. Transporturile umanitare, exceptate

Ministerul Afacerilor Externe a transmis românilor care se află în Ungaria sau care doresc să se deplaseze ori să tranziteze această țară că în perioada sărbătorilor de Rusaliile catolice, autoritățile maghiare vor impune restricții de circulație pentru camioanele de peste 7,5 tone.

Potrivit unui comunicat al MAE, restricțiile se vor aplica atât astăzi cât și mâine, 6 iunie, între orele 6.00 și 22.00 (orele Ungariei).

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricții.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.