Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Se cere reorganizarea României. Judeţul Satu Mare, desființat. Reşedinţa, la Oradea

Camera de Comerţ şi Industrie a României cere regionalizare și reorganizarea teritorială a României, la o întâlnire a organizaţiilor patronale şi profesionale sectoriale din țară. Astfel, judeţul Satu Mare se desfiinţează, având reşedinţa la Oradea.

Discuţiile din cadrul întâlnirii s-au axat pe situaţia economică actuală, posibilităţile de dezvoltare şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti şi modalităţile de reducere a cheltuielilor publice. Așadar, organizaţiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15, precum şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori, conform Observatornews.ro.

“Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Alba-Iulia, Târgu Mureş, Bacău, Braşov. Se poate prelua acest model şi în cazul judeţelor, mai ales că în Constituţia României nu se vorbeşte de un anumit număr de judeţe. Evident, acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenţi, fiind, totodată, şi un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente şi transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiţi în economia românească”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, organizaţiile semnatare sunt: Camera de Comerţ şi Industrie a României, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Federaţia Patronală din Industria Materialelor de Construcţii din România (PATROMAT), Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV), Asociaţia Brokerilor din România.

În prezent, Curtea de Apel Cluj are arondate judeţele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș şi Sălaj.

Curtea de Apel Târgu Mureș are judeţele Mureș şi Harghita, iar Curtea de Braşov – judeţele Brașov şi Covasna.

De asemenea, Curtea de Apel Oradea are judeţele Bihor şi Satu Mare, iar Curtea de Apel Alba Iulia, judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

 

23 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Adică vor autonomie. Vor dezintegrarea României. 🤣

  2. Pop Ioan Răspunde

    Daca si asa se desfiinteaza judetul Satu Mare , de ce sa nu fie alipit de judetul Szabolcs-Szatmar-Bereg.Orban Viktor si asa vrea sa ne ia Ardealul .

  3. Satmarean1 Răspunde

    La un referendum s- au gandit sa vada daca si populatia doreste asa ceva,sau ei nu conteaza?

    • România reală Răspunde

      Astea-s vise erotice strict pe logica celor de la Camera de Comert. Isi vad numai de interesele lor. Exact asta ne este acum prioritatea? Ca sa nu mai spun ca daca comasezi niste entitati fara sa fie economic si social sustenabile rezultatul poate fi doar unu, singur. Dezastru total. Noi nu avem treaba cu Bihorul decat putin. Asta cu Curtea de Apel asa cum se face se poate modifica tot asa din pix. Ar fi mai logic si practic pentru noi cu Maramures ori chiar si cu Salaj. Sweet dreams.🤔😱😤

      • Romania i-reala Răspunde

        Astia is aia cu taxa de smecher ce o vroiau primita de la toate firmele rin Romania? Doar asa, ca ei exista si vor bani?

        • România reală Răspunde

          Foarte pertinentă observație! De asta am și uitat. Zici că plutesc ca și fostul lor șef Mihail Vlasov care a jucat toți banii camerei de comerț pe cărți și a fost închis ani buni.

          • Romania i-reala

            Sa vezi cand isi vor da cu parerea cei de la asociatia pescarilor. Aia or vrea lipirea satmarului de Tulcea, sa aiba unde pescui.

          • România reală

            @Romania i-reala. 😅😂🤣
            Bun banc! 👍

  4. A.E. Neuman Răspunde

    Imi place la nebunie cand frustratii vad doar titlul si urla neiauunguriiardelul. Oricum tara de data pe gratis deja. DE MULT!

    • X Răspunde

      Ce astepari ai de la ei ? Niste obositi care impreuna nu gandesc cat o broasca. Uite-te la ce comentarii lasa zi de zi. Zici ca fac concurs sa vada care-i mai prost si se bat toti pe locu 1 zici ca ala e scopu lor in viata.

      • A Răspunde

        .. și tocmai vorbea de frustrați 🤣🤣🤣. Ce fraier ești

      • Romanistan citizen Răspunde

        …. și ce mândri mai sunt pentru faptele lor de vitejie înfăptuite, desăvârșite în colonia bananieră bantustanul Absurdistan!!! Zici că sunt blocați mental.

  5. Beny Kira Răspunde

    Satu Mare și Buhor? Se reface Partium?

  6. Ion Răspunde

    !Baza este digitalizarea căt de urgentă și nu mai plătim angajații incompetenți și nu mai stăm să pierdem timpul cu toți arogantii
    Avem Primării cu rang de Comună sub 1000
    De locuitori.Aceste comune ar trebui alipite cu 3-5 sate .Să nu risipim banii pe degeaba pentru salarii-mașini-alimentat etc.Sunt bani aruncati pe fereastră!

  7. Marin Răspunde

    Se arondeaza Baiu Mare la Teleorman.

    • History Răspunde

      @Marin. Numai atât că numele vine din turcă de la deli orman (pădurea nebună). Ce de nume geto-dac, nu? Plus ce înțeles mișto are! Acum îți dai seama cu ce ne alegem dacă vin de din ăștia Dragnea ori Veorica la cârma țării?😱🤮🥴😩

  8. DomiDomi Răspunde

    Viitorul judet ,,Kolozsvari”, nu preia cateva judete si din Ungaria ?.Macar pana la Budapesta.😂😂😂😂😂

    • History Răspunde

      Khm, khm. Se spune și se scrie “”Kolozs”. “Vár” înseamnă cetate, adică “Dava” pe înțelesul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.