Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Șoferi sătmăreni, prinși drogați la volan! Polițiștii trag un semnal de alarmă

Șoferi sătmăreni, prinși drogați la volan! Polițiștii trag un semnal de alarmă. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități specifice pentru asigurarea și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

În data de 17 iunie a.c., în jurul orelor 23.00, polițiștii sătmăreni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Satu Mare, au efectuat semnale de oprire unui bărbat de 24 de ani, care se afla la volanul unui autoturism.

În urma efectuării unui test rapid pentru detectarea drogurilor în organism, a rezultat faptul că bărbatul s-ar afla sub influența unei substanțe interzise de lege.

Polițiștii au procedat la verificarea și controlul autoturismului, identificând bunuri asimilate drogurilor, care au fost ridicate în vederea expertizării.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive” și ,,cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

În aceeași zi, în jurul orelor 15.00, polițiștii au identificat în trafic, pe raza municipiului Satu Mare, un tânăr de 22 de ani, din Carei, care s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive, în urma efectuării unui test antidrog.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare transmite următorul comunicat:

Având în vedere faptul că sezonul estival, prin specificul său, presupune o aglomerare a zonelor de agrement și, implicit, o creștere a valorilor traficului rutier, polițiștii sătmăreni desfășoară în mod constant activități care au menirea de a preveni și combate consumul sau deținerea de substanțe psihoactive.

Considerăm că reprezintă o necesitate pentru fiecare cetățean să cunoască principalii factori de risc, dar și de protecție, pentru prevenirea și combaterea apariției acestui fenomen:

-Sub influența drogurilor există mari șanse de a nu îți aminti cu exactitate ce acțiuni ai întreprins, putând răni alte persoane sau pe tine însuți.

-Drogurile afectează voința și autocontrolul.

-Drogurile te îndepărtează de familie, de prieteni, de colegi.

-Nevoile financiare ale unui consumator de substanțe psihoactive devin din ce în ce mai mari, pe care acesta nu le poate rezolva decât intrând într-un circuit al delicvenței și al criminalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.