Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Un nou proiect de lege depus de parlamentarii USR, Radu Panait și Robert Zob

Creșterea vârstei de la 7 la 12 ani pentru acordarea concediului de îngrijire a copilului bolnav. Asta cere deputatul Radu Panait, care a depus deja un proiect de lege în Parlament, alături de colegul său, senatorul Alexandru Robert Zob.

Conform OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, atunci când copiii sub 7 ani sunt bolnavi, părinții pot sta acasă cu el. Acest lucru e posibil până la vârsta de 7 ani, iar dacă cel mic are 8 ani, părinții sunt deja nevoiți să își ia ori concediu medical, ori să își piardă din zilele legale.

“Mulți părinți își sacrifică concediul de odihnă pentru a sta acasă cu copiii, acțiune care afectează mult productivitatea lor, iar în baza unor studii am aflat că nu este indicat să lăsăm copiii sub 12 ani singuri in casă pe perioade mai mari de 3 ore.

Reglementările pe care le aduc la acest proiect sunt de fapt o normalitate. Este normal ca un părinte să aibă dreptul de a-și îngriji copilul de 7 sau de 12 ani fără să fie nevoit să își ceară el concediu medical sau fără să fie nevoit să își ia din zilele legale de concediu. Copiii de azi sunt viitorul de mâine, de peste ani de zile. E momentul să deschidem ochii și să vedem care sunt provocările de care se lovesc familiile, în special cele monoparentale și să luăm măsuri care să îi ajute și să îi încurajeze: Sunt aici pentru a lua măsuri concrete, nu pentru politicianisme ieftine. Părinții trebuie să știe că nu sunt singuri”, a declarat deputatul Radu Panait.

Măsura propusă de USR elimină o dublă discriminare instituită de legislația în vigoare: pe de o parte, discriminarea între părinții asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate pe criteriul vârstei copiilor lor, pe de altă parte discriminarea copiilor bolnavi cu vârsta de peste 7 ani.

5 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Felicitari! Oameni seriosi. Nu ca inapta aia propusa de PSD la primarie :))

  2. Adi Răspunde

    Scuze , dar cine sunt domnii ?
    Ce căuta știri cu parlamentari din Teleorman .

    • USR PLUS (câcat) Răspunde

      De la USR PLUS Ceva popândăi….

    • radical2 Răspunde

      Poi mai cerceteaza ca banuiesc ca ai acces la internet. Mai lasa tik-toku 🙂

      • c-block Răspunde

        Lasă-l pe săracu! El de acolo ia “lumina”! Apoi nu ai ce face dacă are pretenții scăzute. Dar că senatorul userist aista din Oaș e cam degeaba în parlament și aia e sigur. Nu că celălalt ar fi ceva de capul lui. Eu nu mă mir că oamenii nu-i știu. Dar nici nu e pagubă mare că nu-i știu.🤔😱🥴🤮 Dacă i-am scădea repede am ajungea la parlamentul ăla cu max. 300 de membri aleși! Imediat s-ar face economie! Credeți-mă că cerul nu ar pica dacă am face asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.