Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

Centura e finalizată, dar expropriații nu și-au primit încă banii. Cât mai au de așteptat

Centura municipiului Satu Mare a fost inaugurată astăzi dimineață, însă situația persoanelor ale căror terenuri au fost supuse exproprierii nu s-a schimbat. Cel puțin deocamdată. Autoritățile prezente la inaugurare au vorbit despre această problemă și le-au transmis un mesaj zecilor de persoane expropriate.

Procesul de expropriere încă nu a fost finalizat, asta în condițiile în care construcția Centurii municipiului Satu Mare a început în urmă cu cinci ani. Proiectul a fost finalizat astăzi, dar oamenii continuă să aștepte după bani. Prezent la inaugurarea variantei de ocolire, fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode, actualmente ministru de Interne, a declarat că se caută soluții astfel încât situația despăgubirilor să fie rezolvată cât mai repede.

,,Este obligatoriu să ducem la bun sfârșit procesul de expropriere. Guvernul României și acum are două proiecte de hotărâre de guvern pentru acordare a unor sume de bani pentru autostrada București-Constanța, dată în trafic acum mulți ani. Îmi doresc ca aici lucrurile să nu dureze atât de mult, iar autoritățile locale și guvernul României sunt angajate să găsească soluții pentru ca toți care trebuie să primească aceste drepturi care li se cuvin, să le primească în cel mai scurt timp”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Despre această problemă a vorbit și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, care a declarat că situația despăgubirilor va ajunge în curând ”pe un făgaș normal”.

„Mai este un moment important pe care Guvernul trebuie să-l facă, și anume de a-i plăti pe foștii proprietari care au fost expropriați, dar eu cred că și plata acestor despăgubiri, într-o lună, două, va ajunge pe făgașul normal”, a spus Kereskenyi Gabor.


CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Care centură? Varianta ocolitoare, da.

  2. România reală Răspunde

    Numai atâta vreau să spun că am un proces câștigat în urma căruia ar trebui să primesc foarte mulți bani pentru că imobilul în cauză cu tot că era în litigiu (dovada există la dosarul în cauză!) la momentul respectiv , totuși a fost vândut de autoritatea locală!!! Foarte interesant, nu? Apoi procesul fiind câștigat nici acum nu am fost despăgubit cu toate că de la sentința finală au trecut mai bine de 10 ani! Tot timpul se inventează fel de fel de “scuze” de genul a dispărut din dosar diverse acte! Păi eu trebuie să le păzesc fraților sau voi? Dacă mi se mai cer acte pentru reconstituirea dosarului voi merge la DNA. Am așteptat 12 ani. Asta este statul nostru! Celor în cauză le doresc să nu aibă soarta mea. Să nu mă înțeleagă careva greșit. Banii sunt bineveniți oricând dar ca și până acum mă descurc foarte bine și fără. Dar este o chestiune de principiu ca să nu mai povestesc că imobilul a fost folosit de stat în comunism 50 de ani și mare minune că nu a fost distrus. Iar treaba că a fost vândut cu toate că s-a cerut retrocedarea deja îmi depășește puterea de înțelegere!
    Dacă un privat face așa ceva statul român ce face? Nu-i așa că îl călărește cu amenzi și dosare penale? O fi investiția de utilitate publică dar e vorba de lezarea dreptului la proprietate. Dacă statul nu-și respectă cetățeanul, chiar își bate joc de ei, atunci de ce are pretenția ca cetățeanul să respecte regulile impuse de stat? Totuși de unde și până unde???

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Mi-am adus aminte repede de ce spunea acum niște ani fostul vice Albu.😱😲🤮🤮😭😭

  4. Gerula Răspunde

    O parte din proprietari au dat deja CNAIR-ul in judecata, e plin Tribunalul Satu Mare de procese pe aceasta tema, restul saracii așteaptă o minute, statul roman a făcut un abuz in aceasta privinta batandu-si joc de acești oameni.

  5. Stan Păţitu' Răspunde

    Ei lăsaţi… că pe mine m-au expropriat pt centură, având proprietatea la 3km de aceasta. Atât cei de la primărie cât şi cei de la Prefectură n-au mişcat un deget pentru a cere corectarea deciziei deşi legea prevedea acest lucru. Am cheltuit in jur de 1000 de lei pentru a reglementa situaţia. Fără putinţă de tăgadă (fără teama de-a greşi cum spunea tătuca) că autorităţile sunt de o incompetenţă crasă. Era materie de un scandal monstru şi o poveste incredibilă implicând persoane neavizate, coincidenţe fantastice, bunăvoinţă falsă în loc de acţiune competentă etc., dar am ales să-mi văd de viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.