Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

COVID. Peste 170 de cazuri active în județ. Spitalele, pregătite pentru tratarea pacienților

Prefectul Radu Roca, în contextul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectări cu coronavirus, a convocat astăzi o întâlnire cu conducerile Direcției de Sănătate Publică, a Unității de Primire Urgențe Satu Mare, a Serviciului de Ambulanță Județean și a spitalelor publice din județ (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, Spitalul Municipal Carei, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș) pentru o analiză a situației la zi a infectărilor precum și pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Numărul cazurilor active astăzi, 12 iulie 2022, este de 174 (cu 11 mai mult față de ziua de ieri și cu 64 față de săptămâna trecută). Dintre acestea, 25 de persoane sunt internate în unități spitalicești, niciuna la secțiile ATI disponibile.

Incidența infectărilor cu coronavirus la nivelul județului Satu Mare este de 0,31 cazuri la mia de locuitori, cele mai mari incidențe sunt înregistrate în Livada (5 cazuri), Vetiș (4 cazuri) și Satu Mare (76 cazuri).

În ceea ce privește activitatea de vaccinare, aceasta se desfășoară exclusiv prin intermediul cabinetelor de medicină de familie.

Din punct de vedere al capacității, toate unitățile sanitare din județ sunt pregătite pentru preluarea și tratarea cazurilor de Covid-19, în acest moment în cadrul secțiilor de infecto-contagioase. Toate cazurile internate sunt gestionate local și, la nevoie, se pot reactiva centrele de evaluare organizate în principalele centre urbane din județ.

Cu toate că situația la nivelul județului Satu Mare este destul de stabilă în acest moment și nu există presiune pe sistemul sanitar județean, prefectul recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19:

– purtarea măștii de protecție în spații aglomerate sau închise, în mijloace de transport în comun și în unitățile sanitare;

– respectarea regulilor de igienă personală;

– izolarea la primele semne de boală și contactarea medicului de familie.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

14 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    IAR MÂNCAȚI KAKAT!!!

  2. Păzea! Răspunde

    Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a vorbit, marți seara, în exclusivitate în cadrul emisiunii “Controversat”, de la Realitatea PLUS, despre explozia de infectări cu COVID-19 din ultimele zile. Tătaru a precizat, astfel, că “trebuie

    avem o
    altă
    abordare
    față
    de 2020”, subliniind că “d
    acă
    nu
    respectăm
    regulile, putem ajunge iar
    la

    restricții”, așa cum s-a întâmplat în valurile precedente ale pandemiei de coronavirus. Potrivit fostului ministru, spitalele s-au adaptat la noul val COVID, chiar dacă se acționează în continuare cu tratament simptomatic.
    Numai în ultimele 24 de ore, peste 4.000 de români au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Ministerul Sănătății a reluat, începând de astăzi, raportarea zilnică a îmbolnăvirilor.

  3. Helga Kisz Răspunde

    Pai eu stiu 2 infectati ( confirmati ) , sot si sotie , care se imba cu microbuzul intre Craidorolt si Satu Mare ….fara masca . Li se rupe de DSP , de politie , de toti

  4. Maci Laci Răspunde

    BRAVO LOR FELICITĂRI…. TOT MAI MULȚI DACĂ AR FACE AȘA AR FI FOARTE BINE

    • Olga Răspunde

      Tu ca vierme nu ai constiința, macar să te simți vinovat…. Ca ceilalti care au infectat si din cauza lor au murit oameni.

      • @Olga Răspunde

        Sincere condoleanțe creierului tău că trebuie să te deservească. Probabil de aia și dă rateruri vizibile ca asta de mai sus. Dar poți fi mândră. Țara te vrea proastă! Ce să-ți spun? Ți-a ieșit perfect!😱😲🤮💩💩😭

        • ... Răspunde

          Zic eu cel mai mare antiuserist si rahatist, trecut prin covid, râmas cu ceață pe creier.
          😱😲🤮💩💩😭

          • ...

            Zici tu ce zici rahat anti-ce-vrei-tu dar ce ar fi să te rezumi la numele ori porecla ta? Ce zici? Dar nu e mai bine și mai comod să te folosești de porecla altora să te dai mare, rotund și dăștept? Nu ai altă preocupare decât să postezi sub numele altora? Nu ai ce face? Te plictisești? Dacă ai nedumeriri bagă niște boostere în tine. Oricum e degeaba, asta din mai multe privințe în cazul tău.

    • MaciLaci Răspunde

      Nagy f@sz vagy, de még nőni fogsz.

  5. Vasile P Răspunde

    Spitalele ar putea fi inundate de pacienți Covid în perioada următoare, spune la RFI deputatul USR Adrian Wiener. Medicul parlamentar declară că România este în plin val șase al pandemiei și crede că numărul real de infectări este mult mai mare decât cel prezentat oficial de autorități.

    Adrian Wiener spune pe fondul agravării bilanțului Covid-19 în România că ”suntem pe o curbă de creștere exponențială”.

  6. USR PLUS (câcat) Răspunde

    Și dacă ar fi 💯% toate drepturile trebuie să rămân la fel… Terminați cu teroarea…. Gata ne-am obișnuit cu boala asta mergem în fața…

  7. A Răspunde

    Mai ține vrajeala asta cu virusul. Daca 2 ani nu am pățit nimic, mai rau nu o sa fie. Eventual pentru ăia care se excită cu scenarii apocaliptice, susținătorii lu Jurma. Pentru cine nu stie, Jurma a scris Biblia

  8. B Răspunde

    Da, mai sunt oameni asa de prosti, ca pana si virusul ocoleste din motive genetice…
    Adica nu vrea sa iasă din organismul tau mai prost decat a intrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.