Ultima actualizare: ieri, 16:39
Locale

Elevi sătmăreni premiați la Olimpiada Națională „Meșteșuguri artistice tradiționale”

În perioada 21-24 iulie 2022 la Muzeul ASTRA din Sibiu s-a desfășurat cea de-a XXV – a ediție a fazei naționale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul a fost organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

Ediţia din acest an a reunit 200 de participanţi, din 26 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și București, dar şi din străinătate, respectiv Bulgaria şi Republica Moldova. Elevii din Bulgaria au concurat anul acesta, pentru prima dată, la secțiunile pictat icoane pe lemn și sculptură lemn. Cultura chineză a fost reprezentată de către Institutul Confucius Sibiu/ ULBS Sibiu.

Elevii înscrişi în concurs au fost distribuiți pe 33 de secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, prelucrare metal, mobilier pictat, confecționat jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști, artă decorativă.

Anul acesta au participat din județul Satu Mare, trei elevi care au obținut următoarele premii:

  • premiul I

Iulian Goste, elev în clasa a XI – a la Liceul de Artă „Aurel Popp” Satu Mare, cu domiciliu în Soconzel, meșteșugul practicat: confecționat podoabe – zgărzi, coordonatoare prof. Mirela Goste;

  • premiul I

Irinuca Boboi, elevă în clasa a X – a la Liceul Teoretic Negrești Oaș, cu domiciliul în Lechința, meșteșugul practicat: confecționat podoabe, împistritul cununii de mireasă”, coordonatoare – prof. Angela Hoban;

  • premiul III

Paula Cornea Mare, elevă în clasa a VII – a la Liceul Teoretic „Johann Ettinger” Satu Mare, cu domiciliul în Ardud, meșteșugul practicat: confecționat podoabe – agrafe (prinsori de păr), coordonatoare – prof. Ioana Cornea Mare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.